Nieuws

Vijf tips om het vertrouwen in influencer marketing terug te winnen

Vorige week verscheen er een interessant artikel op Adformatie. Influencer marketing is razend populair en uit meerdere onderzoeken blijkt dat het zeer effectief is. Wel worstelen influencers met hun geloofwaardigheid. Uit een artikel van het AD komt naar voren dat influencers (nep)volgers kunnen kopen en hierdoor meer likes en reacties krijgen. Influencer marketing staat ondanks haar populariteit toch onder druk, en dat is zonde. Vele vragen zich af of je het vertrouwen en reputatie terug kan winnen. Dat is zeker mogelijk! Wij geven je vijf handige tips:

  1. Promoot transparantie en houd je aan de regels

Laat als merk zien waar je voor wil staan en wat je ‘echt’ belangrijk vindt. Zo werkt Unilever, aan de adverteerzijde, al niet meer samen met influencers die fake volgers hebben. Stichting Reclame Code heeft #Ad opgeroepen om aan te geven dat een post reclame bevat. Daarmee vraagt zij aandacht voor het belang van transparantie rondom reclame op social media. Ook wordt sluikreclame vanaf volgend jaar verboden op YouTube. Ben jij het eens met het verbieden van sluikreclame en wil je meer transparantie op social media kanalen? Omarm al deze initiatieven en doe vooral mee! Wanneer je duidelijk en transparant communiceert naar je volgers, zullen zij je eerder trouw blijven.

  1. Initieer nieuwe verdienmodellen

Het huidige verdienmodel leunt nog te veel op de traditionele media. Influencers zijn bij een post vaak afhankelijk van advertentietarieven. Deze afhankelijkheid maakt hun positie kwetsbaar. De tarieven zijn bijvoorbeeld gebaseerd op het aantal kijkers, lezers, volgers en hartjes (in het geval van social influencers). De verleiding voor influencers om likes of volgers te kopen is hierdoor groot. Belangrijk is dat influencers niet alleen een merk promoten op hun social mediakanalen en hiermee minder geloofwaardig overkomen. De kunst is om meer te zijn dan alleen die influencer. Influencers van Influencers of Sports beoefenen een sport of hebben een affiniteit met sport, dat maakt influencers uit de sport niet geheel afhankelijk van de inkomsten die zij ontvangen bij gevoerde campagnes. Bij Influencers of Sports bepaal jij met verschillende filters welke doelgroep jij wilt bereiken; kies een leeftijd, geslacht, sportcategorie en passende keywords voor jouw doelgroep. Ontvang een overzicht van sportinfluencers die passen bij jouw campagne en doelgroep. De juiste influencer kiezen maakt de influencers geloofwaardig omdat zij alleen producten promoten die bij hen passen.

  1. Kies de juiste relatie met influencers

Maak als merk de keuze of je een korte of een lange relatie aan gaat met je influencers. Dit kan per campagne verschillen. Korte campagnes hebben vaak een snelle en effectieve werking. Bij Influencers of Sports vindt je de juiste influencer die aansluit bij jouw wensen en doelen. Je kunt bijvoorbeeld op verschillende onderwerpen zoeken die jij van belang vindt. Op basis van jouw zoektermen komen er relevante influencers naar voren.

  1. Werk met echte influencers

Het lijkt zo makkelijk, maar het gaat geregeld mis. Hoe weet je of een influencer ‘echt’ is? ‘Echte’ influencers kopen geen volgers of likes. Een volgende stap naar het transparant maken van influencer marketing is de structurele inzet van algoritmes. Om het merken iets makkelijker te maken is er op ons platform sinds kort een algoritme op ons platform geïntegreerd dat twijfelachtige, gekochte of kunstmatige volgers (bots) er feilloos uithaalt. Meer over dit Profile Health-algoritme lees je hier.

  1. Werk zelf en intensief samen met influencers

‘ Vertrouw op de influencer, hij/zij kent haar publiek het beste’ is iets wat vaak geroepen wordt. Wij vragen ons af of dat de slimste aanpak is. Op het moment dat je alles uit handen geeft en vertrouwt op de influencers, verlies je namelijk de controle op de oprechtheid. Daarom adviseren wij de content samen met influencers te creëren en er als merk goed bij betrokken te blijven. Zo herken je de echtheid van de influencer, maak je gebruik van hun creativiteit, maar houd je ook zelf de controle. Bij Influencers of Sports kun je zelf in contact komen met de influencers door de chatfunctie binnen het platform. Je brieft onze influencers met jouw wensen en verwachtingen en stemt vervolgens de content voor de social media kanalen samen af.

Benieuwd wat onze sportinfluencers voor jouw merk kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via info@influencersofsports.com.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview