Nieuws

Influencer marketing: wat kunnen we in 2020 verwachten?

Influencers worden inmiddels door steeds meer bedrijven ingezet om een product of dienst onder  de aandacht te brengen bij een geschikte doelgroep. Omdat influencer marketing steeds meer ontwikkeling doormaakt leek het ons een goed moment om eens terug te blikken op de ontwikkelingen van afgelopen jaar. Onlangs is hier een interessant artikel over verschenen op FrankWatching, geschreven door onze collega’s van Join. Daarnaast kijken we graag naar wat ons aankomend jaar te wachten staat op het gebied van influencer marketing.

Influencer Marketing ontwikkelingen in 2019

Voordat we ons bezighouden met aankomend jaar, kijken we nog even terug naar het afgelopen jaar. Er hebben zich in 2019 een aantal interessante ontwikkelingen voorgedaan. Zowel de bedrijven als de influencers hebben niet stil gezeten. In 2019 zijn de uitgaven aan influencer marketing harder gestegen dan in de voorgaande jaren. Ook is gebleken dat micro-influencers populair zijn wanneer je als bedrijf een hele specifieke doelgroep wil bereiken. Verder heeft de Stichting Reclame Code Commissie een campagne gelanceerd over een transparante communicatie wanneer influencers worden ingezet voor een betaalde samenwerking. Influencers kunnen de samenwerking met een bedrijf aanduiden door bijvoorbeeld de hashtag #Ad.

En dat was niet alles! Waar influencer marketing vorig jaar nog lang niet als volwassen werd gezien, heeft deze marketingvorm het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt op dit gebied. Zo mogen influencers inmiddels meer kosten. Naast de macro-influencers worden micro-influencers tegenwoordig ook steeds meer in gezet. Het voordeel van micro-influencers is dat zij een hele specifieke doelgroep bereiken en zij daardoor erg waardevol zijn. De keuze ligt geheel aan de doelstelling van het bedrijf.

Een andere interessante ontwikkeling waar we het jaar 2019 mee willen afsluiten is de ontwikkeling op het gebied van samenwerken. Veel bedrijven zetten meerdere keren per jaar influencers in en richten zich niet meer op een eenmalige campagne om het succes te meten. Bij betaalde samenwerkingen zien we ook dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen influencer marketing zelf te doen. Dit gebeurt via software-platformen en online marktplaatsen waar ze gemakkelijk zelf een campagne kunnen opzetten en beheren.

Benieuwd wat we aankomend jaar kunnen verwachten?  

Vorig jaar hebben enkele onderzoeken aangegeven dat er minder vertrouwen is in de echtheid van influencers. De verwachting is dat deze trend zich ook dit jaar voorzet. Belangrijk om als bedrijf dus een goede en relevante match te hebben met de gekozen influencer. Hier geven we vijf tips om het vertrouwen terug in influencer marketing terug te winnen.

In 2020 kunnen we het volgende in ieder geval verwachten: influencer marketing zal blijven groeien en daarmee een essentieel onderdeel van de marketingmix worden. Het kan voor ieder bedrijf relevant zijn om influencers in te zetten. Als laatste is bekend dat influencer marketing steeds meer data gedreven wordt. Campagnes worden geëvalueerd en de resultaten worden online weergegeven voor het bedrijf én voor de influencer. Hierdoor kun je het succes van de campagne meten én kun je zien wat beter kan voor een volgende campagne.

We zijn in deze blog teruggekomen op de meest relevante ontwikkelingen die zich afgelopen jaar hebben voorgedaan op het gebied van influencer marketing. Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd wat influencers voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Op ons platform hebben we een breed aanbod van sport influencers afkomstig uit zesentwintig verschillende sportcategorieën. Zo is het voor ieder bedrijf mogelijk om de juiste match vinden. Vind je het lastig om de juiste influencer voor jouw campagne te vinden? In deze blog leggen we de werking van ons platform uit én vertellen wij jou hoe je een passende influencer kan vinden voor jouw campagne.

Meer informatie over Influencers of Sports? Neem gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview