Nieuws

Hoe vind ik de juiste influencer voor mijn campagne?

Het vinden van de juiste influencer voor jouw campagne is cruciaal. Het is namelijk van belang dat je een influencer vindt die aansluit bij de visie, doelen en waarden van jouw merk en campagne. Je wil dat deze influencer jouw boodschap op een authentieke manier door vertaald naar jouw doelgroep. Zodra jouw doelgroep merkt dat de influencer aansluit bij jouw merk, zal dit eerder als betrouwbaar en geloofwaardig worden beschouwt. Het echter vinden van de juiste influencer valt niet altijd mee. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? Dat lees je in onderstaande blog!

1.Engagement

Hoe warm is de relatie tussen de influencer en zijn/haar volgers? In hoeverre reageren de influencers op reacties en liken zij hun reacties? Veel mensen onderschatten de waarde van een hoge interactie. Je kunt de engagement berekenen door de likes en reacties bij elkaar op te tellen en te delen door het aantal volgers x 100. Hieronder volgt een overzicht van de percentages en betekenissen van engagement:

  • Minder dan 1% = lage engagement rate
  • Tussen 1% en 3,5% = gemiddelde/goede engagement rate
  • Tussen 3,5% en 6% = hoge engagement rate
  • Boven 6% = hele hoge engagement rate

Op onze website kun je op een gemakkelijke manier naast het bereik, de engagement rate van een influencer zien. Zie hieronder het profiel van Tess Wester. Tess heeft zoals je kunt zien een hoge engagement rate.

2. Authenticiteit

Het is altijd belangrijk om te controleren of er geen rare samenwerkingen tussen zitten die je niet kunt plaatsen. Om ervoor te zorgen dat je een passende influencer vindt kun je op ons platform Influencers of Sports relevante keywords invoeren die passen bij jouw merk/campagne. Op deze wijze weet je zeker dat je een betrouwbare samenwerking aangaat

3. Nep volgers

Je wil natuurlijk geen samenwerking aangaan met een influencers die nepvolgers heeft. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren gevonden om erachter te komen of een influencer nepvolgers heeft. Hieronder lichten wij enkele manier uit.

4. Pieken in groei volgers

Hierbij kun je denken aan een influencer met 50.000 volgers die in één dag of één week spontaan 5.000 of 10.000 volgers erbij heeft gekregen. Als je niet toevallig net The Voice of Holland hebt gewonnen, moet je goed onderzoeken waar deze volgers vandaan komen.

5. Lage engagement rate

Hierboven heb ik al de verschillende percentages en betekenissen van de engagement rate uitgelicht. Heeft een influencer 100.000 volgers en maar 100 likes per foto? Dan kun je snel inschatten dat deze twee getallen niet met elkaar in verhouding staan. Een te lage engagement rate betekent vaak dat een influencer volgers heeft gekocht. Wat wel klopt is dat influencers door het nieuwe ritme van Instagram wat lager zijn gaan zitten in de engagement.

6.Gekke comments

Als een influencer altijd in het Nederlands communiceert maar ineens rare reacties in het Chinees heeft staan onder een post, dan weet je ook dat dit niet van een trouwe volger komt.

7. Weinig interactie vanuit volgers

Het komt wel eens voor dat influencers veel likes hebben per foto, maar amper reacties krijgen van hun volgers onder een post. Dit wil niet altijd gelijk iets zeggen, maar het is wel belangrijk om dit in de gaten te houden.

Via Influencers of Sports kun je ook kijken of het profiel van een influencer ‘gezond’ of ‘ongezond’ is. Zie hieronder het profiel van Robert Doornbos.

Rechts kun je zien dat hij een engagement rate van 4,6% én een groen profiel heeft. Dit groene profiel houdt in dat Roberts’ account gezond is. Alle profielen in de database worden nauwkeurig gescreend door het Profile Health-algoritme wat door Join is geïntegreerd binnen ons platform. De gezondheid van het profiel wordt getoond in verhouding tot vergelijkbare accounts. Meer informatie over onze influencers en wat zij kunnen betekenen voor jouw campagne/merk? Neem gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
  • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht