Nieuws

Waarom influencer marketing effectief is in de sportwereld

Waarom influencer marketing effectief is in de sportwereld

In 2016 meldde Forbes dat fysieke activiteiten zijn gestegen onder de wereldwijde bevolking. Voornamelijk onder millenials, die tot nu toe misschien de gezondste generatie zijn. Mensen geven aan steeds meer de voorkeur te hebben voor een gezonde levensstijl. Natuurlijk spelen sport en fysieke activiteiten hierbij een grote rol. Veel sportmerken hebben hier op ingespeeld door hun assortiment te diversifiëren. Terwijl de groei in de sportwereld doorgaat, kijken we naar de drijfveren achter aankoopbeslissingen en hoe sportmerken influencer marketing kunnen gebruiken om de verkoop te stimuleren.

Een reden voor de recente opleving in sportdeelname kan zijn dat de laatste paar jaar veel nieuwe innovaties hebben plaatsgenomen in de sportwereld. Nieuwe technologie en betaalbare apparatuur heeft sport aantrekkelijker en haalbaarder gemaakt voor de gemiddelde persoon. De wereldwijde sportmarkt is nu meer dan €450 miljard waard.

Verschillende branches en sectoren

De sportmarkt is nu ook samengesteld uit verschillende branches en sub secties. Veel sportmerken hebben bijvoorbeeld met succes mode of eten in hun assortiment opgenomen. Zij richten zich op het faciliteren van een algehele gezonde levensstijl, niet alleen op sportartikelen. In deze bloeiende markt moeten merken hard werken om zich te onderscheiden van hun concurrenten. Een social mediastrategie kan hierbij helpen.

Identiteit en gemeenschapsgevoel zijn altijd al een belangrijk aspect van de sportwereld geweest. De teams die je ondersteund en de sporten die je speelt maken deel uit van je persoonlijkheid. Tegenwoordig worden deze ideeën over identiteit en gemeenschap steeds belangrijker in welke merken we kopen. Met deze concepten die een impact hebben op onze aankoopbeslissingen, is influencer marketing een aantrekkelijke manier om gebruik te maken van de levensstijl van de consument.

Samenwerkingen

Door jouw merk samen te laten werken met een vertrouwde en invloedrijke stem die aansluit op jouw doelgroep, zal de doelgroep eerder verbonden raken met het merk. Een diepere verbinding creëert loyale klanten. Influencers zijn dé perfecte tool om je merk op de kaart te zetten, want ze hebben al een loyale aanhang die op hun inhoud vertrouwt.

Consumenten vinden het leuk om inhoud te zien van atleten maar ook van de fitgirls en fitboys van deze tijd, influencers die een gemeenschap hebben opgebouwd rondom hun gezonde levensstijl. Naomi van As is een goed voorbeeld van een sport influencer. Via Influencers of Sports heeft zij al enkele campagnes mogen realiseren op haar social mediakanalen. Een van deze campagnes was in samenwerking met het Zilveren Kruis. Op een authentieke manier heeft zij de boodschap van het merk over weten te brengen naar haar volgers.

Influencer marketing is een sterke en effectieve marketingmethode die snel resultaten oplevert, veel marketeers geloven dat deze in populariteit en relevantie zal blijven groeien.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
  • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht