Nieuws

Top trends in social media en influencer marketing

Ben jij opgeladen en weer klaar om aan de slag te gaan na je vakantie? Wij wel! Op de website van FrankWatching is een interessant artikel verschenen over de trends van het tweede half jaar op het gebied van social media- en influencer marketing. Wij bespreken een paar van deze trends in dit artikel. Start de (gevoelsmatige) tweede helft van je jaar goed en begin met optimale kennis aan deze periode. Na het lezen van dit artikel ben je weer helemaal op de hoogte en kun je met een frisse blik werken aan je kanalen, strategie en influencer marketing.

 1. Vergankelijke content

Het succes van Stories. Verschillende kanalen maken het mogelijk om dit type content te maken, verspreiden en te bekijken. Het is vergankelijke content: beeldende verhalen die na een bepaalde tijd verdwijnen. Dit type content past goed in hoe we tegenwoordig consumeren én speelt in op Fear Of Missing Out. De posts zijn doorgaans minder perfect dan ‘reguliere’ content die niet verdwijnt, en geeft daardoor vaak een realistischer beeld. Het is een goede manier om je publiek betrokken te houden en heeft volgens auteur Lisanza Faccilongo ‘een marketingkracht die te belangrijk is om te negeren’. Uit onderzoek van Social Media Today en SEMRush blijkt dat Stories essentieel zijn voor zichtbaarheid op Instagram.

 1. Praktische overzichten

Terug naar de dagelijkse praktijk. Zet dit artikel met het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2019 bij je bookmarks. Bekijk ook zeker de infographic met shortcuts voor social media. Vooral handig als je geen gebruik maakt van een planningstool, en veel achter elkaar op het platform zelf inplant. Weet je al wel wat de strekking van de post wordt, maar zoek je een andere manier om het op te schrijven? Social Media Today helpt je met 4 copywriting-tips voor social media.

 1. Instagram

Over naar Instagram! Heb jij deze 5 trends inmiddels al gespot op Instagram? En hoe relevant zijn ze in jouw branche, voor jouw volgers?

 • Invloeden van de natuur
 • Protestbeelden
 • Minimalistische beelden
 • Creativiteit én authenticiteit
 • Personalisatie

Neem zulke trends niet klakkeloos over, maar kijk wat aansluit bij jouw merk en volgers. Je wil immers relevante content publiceren, het wordt minder belangrijk om constant te publiceren. Of je content relevant is, is afhankelijk van je publiek: hoe meer betrokken zij zijn, hoe relevanter. Maar hoe doe je dat engaging content maken voor Instagram?

Tests: likes verbergen & direct afrekenen

Engagement op Instagram bestaat onder andere uit likes. En juist die feature wil het platform misschien verbergen – althans: daar is Instagram mee aan het experimenteren in Australië. Jij kunt de likes nog wel zien, maar een volger ziet ze niet meer. De insteek: accounts gaan zich meer richten op het vertellen van een verhaal in plaats van de likes. Nog iets dat Instagram aan het testen is (in de VS): gebruikers direct aankopen laten doen op het platform (zonder ze te laten doorklikken naar een webshop). Deze functie staat bekend als Instagram Checkout en is iets waar je echt mee aan de slag moet, als je actief bent in e-commerce.

Engagement

Focus jij je nog veel op likes? Kijk ook eens naar de meetbaarheid van engagement – en met welke posts je engagement boost. Het geen kwaad om eens te kijken hoe andere accounts dat aanpakken. Om Stories kun je niet meer heen als het gaat over Instagram. Maar wist je dat ook Instagram Live veel kansen biedt? Het wordt nauwelijks ingezet, terwijl we uit Facebook-cijfers juist weten dat livevideo’s veel meer aandacht krijgen (en omdat Instagram van Facebook is, lijkt het een logische conclusie dat dit voor Instagram ook opgaat).

 1. LinkedIn

Ook LinkedIn staat niet stil. Zo is het platform de livestreams aan het testen. Kunnen we dan straks na Facebook en Instagram ook live op LinkedIn? Als de functie interessant voor je is, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Op dit moment kan alleen een select groepje mensen op LinkedIn livestreamen, maar je kunt wel een aanvraag indienen om de mogelijkheid ook te krijgen.

 1. Influencer marketing

Heb je al eens overwogen om te adverteren met de content die een influencer voor jou gemaakt heeft? De content is van hoge kwaliteit, authentiek en raakt de juiste snaar bij de kijker. Precies wat je wil. Weet je niet precies hoe je de juiste influencer vindt voor jouw campagne? In deze blog leggen we de werking van ons platform uit én hoe jij een passende influencer kan vinden voor jouw campagne.

Meer informatie over Influencers of Sports? Neem gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

 • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
 • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview