Nieuws

De tien do’s en dont’s van influencer marketing

De tien do’s en don’ts van influencer marketing

Influencer marketing is dé ultieme manier om jouw doelgroep op een effectieve manier te bereiken. Hierbij is het belangrijk dat de juiste match tussen influencer en merk wordt gerealiseerd. Wil jij gebruik maken van influencer marketing, maar weet je nog niet waar je precies rekening mee moet houden? Wij vertellen in deze blog over de tien do’s en don’ts van influencer marketing. De do’s en don’ts zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek komt uit SWOCC-publicatie 76, getiteld ‘Influencer Marketing.’

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op bepaalde personen die online een grote achterban hebben. Influencers hebben een voorbeeldfunctie verkregen waardoor zij invloed kunnen uitoefenen op de groep volgers. Hoe je influencer marketing het best in kan zetten?

Vijf do’s:
 1. Het is belangrijk om te investeren in influencers die passen bij je merk. Op ons platform Influencers of Sports, kun je eenvoudig de juiste match vinden door de technologie van Join die is geïntegreerd binnen ons platform. Door te filteren op leeftijd, geslacht en relevante zoekwoorden vind je eenvoudig de juiste match voor jouw merk.
 2. Zet naast macro influencers ook micro influencers in. Zij richten zich doorgaans op een niche en staan ook dichter bij de doelgroep. In deze blog vertellen wij meer over de verschillende type influencers en op welke wijze micro influencers voordelig kunnen zijn voor jouw merk.
 3. Overweeg het inzetten van influencers voor langere termijn. Denk hierbij ook aan je eigen lange termijn doelstellingen voor het gebruik van influencer marketing. Het is verstandig om meerdere opties open te houden.
 4. Bepaal het doel voor het inzetten van influencers voor jouw merk. Wat wil je bereiken met de doelstelling? Wanneer engagement jouw doel is, zal je op een andere manier te werk moeten gaan dan wanneer het draai om sales. Als je dit van tevoren vast stel, is het gemakkelijker een duidelijke briefing op te stellen.
 5. Laat influencers meedenken. Hij of zij weet namelijk als geen ander wat haar volgers interessant vinden.
Vijf dont’s:
 1. Het is belangrijk om niet alleen naar het bereik van de influencer te kijken, maar ook de engagement is heel belangrijk. Een hoog engagement laat zien dat volgers daadwerkelijk aandacht hebben voor de content van de influencer.
 2. Kies niet alleen een influencer uit omdat jij hem of haar leuk vindt. Het is ook belangrijk om te kijken of de influencer daadwerkelijk bij jouw merk past en de doelgroep die je wilt bereiken. Via Influencers of Sports kun je door middel van relevante zoekwoorden erachter komen of de influencer bij jouw merk past.
 3. Onderschat de impact van influencer marketing niet. Bedenkt goed of de content aansluit bij jouw doelgroep. Door de influencer de juiste content te laten plaatsen stijgt de geloofwaardigheid.
 4. Draag influencers niet op wat zij moeten publiceren. Maak een opzet, maar lever geen kant en klare teksten. Vertrouw op de content die de influencer maakt. Te veel sturing verstoort het creatieve proces en leidt tot content die niet bij de influencer past. Geloofwaardigheid staat boven alles.
 5. Ga er niet vanuit dat influencers gratis of voor bijna niets willen werken. Benader influencers als professionals.

Benieuwd naar merken die met sport influencers van Influencers of Sports hebben samengewerkt en wat die campagnes hebben opgeleverd? Alle campagnes kun je terug vinden op deze pagina.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

 • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
 • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht