Nieuws

Het belang van micro influencers

Influencer marketing is hip en happening! Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij er een persoon of groep wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van de doelgroep. Er zijn vijf verschillende soorten influencers, van nano influencers tot mega influencers. Voordat wij het belang van micro influencers gaan bespreken, is het handig om te weten over hoeveel volgers het gaat als we spreken over een micro influencer. De vijf verschillende soorten influencers zijn ingedeeld op basis van hun volgers. Hieronder volgt een overzicht:

  • Nano influencer: maximaal 5.000 volgers
  • Micro influencer: 5.000 – 50.000 volgers
  • Meso influencer: 50.000 – 100.000 volgers
  • Macro influencer: 100.000 – 1.000.000 volgers
  • Mega influencer: een influencer met over het algemeen meer dan 1.000.000 volgers

Zoals je ziet kun je kiezen uit verschillende soorten influencers. De kracht van influencer marketing houdt in dat je één op één in contact staat met je doelgroep. Het is belangrijk dat je de juiste influencer kiest voor jouw bedrijf. Een persoon die jouw boodschap het best weet over te brengen naar jouw doelgroep. Dit kan dus een influencer zijn met 100.000 volgers, maar dit hoeft niet altijd even relevant te zijn voor een bedrijf. Sommige bedrijven hebben meer baat bij een influencer met 5.000 volgers die de doelgroep van het bedrijf veel beter weet te bereiken.

Voordelen

Een voordeel van micro influencers is namelijk dat zij betrokken zijn bij hun volgers en vaak reageren op hun reacties omdat zij in verhouding minder volgers hebben en het dus makkelijker is om te reageren op reacties. Dit zorgt voor veel interactie en engagement op de posts en binnen het social mediakanaal. Micro influencers hebben vaak ook een hoge betrokkenheid met hun volgers, omdat zij zich met elkaar kunnen identificeren. Micro influencers passen daarnaast bij elk mogelijk budget.

Iedere groep influencers heeft zijn voordelen. Het is van belang dat jouw bedrijf kiest voor de influencer die jouw doelgroep bereikt. Via Influencers of Sports kun je hier op de juiste manier achter komen, middels het gebruiken van filters. Voor een optimaal bereik kan er ook gekozen worden van een combinatie van meerdere influencers.

Influencers of Sports

Het kan lastig zijn om de juiste (micro) influencers te vinden en te benaderen, Influencers of Sports kan daarbij helpen. Dankzij de technologie van Join binnen ons platform kunnen bedrijven middels filters (leeftijd, geslacht, thema’s, relevante keywords) zoeken naar passende influencers. Zij ontvangen een overzicht met de beste matches voor hun campagnes. Het bedrijf stemt de content af met de influencer en kan de resultaten real-time volgen binnen het dashboard.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview