Brand activation

Rode Kruis: Kilometers voor Kansen

September sportmaand

Buiten sporten is heerlijk! Lekker in de frisse lucht. Maar ook: in vrijheid. Helaas is het voor bijna 80 miljoen mensen nog steeds gevaarlijk om kilometers af te leggen. Ze zijn op de vlucht voor een oorlog, conflict of rampen. Op reis naar een veilige plek komen zij voor grote uitdagingen te staan. Gevaarlijke routes, slechte hygiënische omstandigheden en geen toegang tot reguliere zorg.

In september heeft iedereen zijn kilometers echt laten tellen voor Kilometers voor Kansen, waaronder acht van onze toppers. Ze hebben zich laten motiveren door een route die een vluchteling ook moet afleggen. Samen met alle deelnemers hebben zij geld in gezameld voor de vluchtelingen van het Rode Kruis wereldwijd.

 

#KILOMETERSVOORKANSEN

Voor het tweede jaar op rij hebben wij vanuit Influencers of Sports met onze sporters een bijdrage mogen leveren aan dit mooie initiatief! Carlos, Ginny, Tessa, Floortje, Pepijn, Chris, Imke en Els hebben in september hun kilometers gelopen, gezwommen, gefietst, gesurft en gedanst. Ze hebben een doelafstand gekozen van de route die symbool staat voor een afstand die een vluchteling ook aflegt.

Op hun eigen actiepagina hebben alle sporters een team aangemaakt en zo samen de kilometers afgelegd en geld opgehaald voor het Rode Kruis. Via content die zij hebben gedeeld op hun Instagram kanalen hebben zij hun teammembers verzameld en mensen enthousiast gemaakt om ook kilometers te laten tellen in september.

Het doel van deze campagne was om mensen bewust te maken van vluchtelingenhulp en hun aan te sporen om ook hun (sport) kilometers te laten tellen om zo geld op te halen voor vluchtelingenhulp.

 

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports is de maatschappelijke samenwerking tussen het Rode Kruis en de sporters tot stand gekomen. Het Rode Kruis wilde bekende sporters inzetten voor deze campagne om zoveel mogelijk bekendheid te creëren rondom ‘Kilometers voor Kansen’ en zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om ook mee te doen en hun kilometers te laten tellen.

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.