Brand activation

Rode Kruis: Kilometers voor Kansen

Sportmaand september

Helaas moeten 70 miljoen mensen noodgedwongen veel kilometers afleggen. Zij zijn op de vlucht voor natuurrampen, conflicten of oorlog. Daarom heeft het Rode Kruis de campagne ‘Kilometers voor Kansen’ opgezet waarin mensen in de maand september hun (sport)kilometers echt konden laten tellen om geld op te halen voor vluchtelingenhulp. Middels de kanalen van de sporters wilde het Rode Kruis hun sportieve doelgroep aanspreken.

#KILOMETERSVOORKANSEN

Carlos Platier Luna, Kira Toussaint, Sophie de Boer en Jasmijn Lau hebben in september hun kilometers gelopen, gezwommen of gefietst. Ze hebben bijvoorbeeld een doelafstand gekozen van een route die symbool staat voor een afstand die een vluchteling ook aflegt. Ze hebben hun eigen invulling hieraan kunnen geven en bijgehouden via bijvoorbeeld Strava. Meer informatie over de afstanden van het Rode Kruis vind je hier.

Het doel van deze campagne was om mensen bewust te maken van vluchtelingenhulp en hun aan te sporen om ook hun (sport) kilometers te laten tellen om zo geld op te halen voor vluchtelingenhulp.

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports is de maatschappelijke samenwerking tussen het Rode Kruis, Carlos, Kira, Sophie en Jasmijn tot stand gekomen. Het Rode Kruis wilde bekende sporters inzetten voor deze campagne om zoveel mogelijk bekendheid te creëren rondom ‘Kilometers Voor Kansen’ en zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om ook mee te doen en hun kilometers te laten tellen.

Kira Toussaint
Carlos Platier Luna
Jasmijn Lau
Sophie de Boer

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.