Brand awareness

Hansaplast #BackToSeason

Influencers opnieuw centraal in campagne Hansaplast

Om een boost te geven aan de sportproducten van Hansaplast en de (her)start van het sportseizoen heeft Hansaplast opnieuw een team van tien influencers ingezet. Middels de kanalen van deze influencers heeft Hansaplast haar actieve en sportieve doelgroep bereikt met de campagne Back To Season. Voor deze campagne hebben de influencers actiebeelden gemaakt waarop zij laten zien hoe de producten van Hansaplast hun hebben geholpen om het seizoen goed te (her)starten en welke voordelen dit kan bieden voor de sportcarrière.

 

#BackToSeason

De focus van de influencer campagne van Hansaplast lag op het geven van een boost aan het sportseizoen met de sportproducten. Als sporter ben je een voorbeeld voor je (social) volgers die het leuk vinden om te trainen of de producten willen gebruiken die hun rolmodel ook gebruikt. De influencers konden in de content laten zien hoe zij de producten van Hansaplast gebruiken voor blessurepreventie, om sportprestaties te bevorderen of om meer versteviging in de ledematen te krijgen.

De sportwereld heeft enige tijd stil gestaan maar alle (team)sporten gaan weer volle bak van start. They (are) Back To Season! Het doel van deze campagne was om de volgers van deze influencers de boodschap mee te geven dat de sportproducten van Hansaplast een boost geven aan je sportprestaties. De influencers hebben met meerdere posts en story’s deze campagne succesvol ingezet via hun kanalen met een gemiddelde engagement rate van 6,63% wat uitzonderlijk hoog is voor een influencer campagne.

 

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports is de samenwerking tussen het team van tien topsporters en Hansaplast tot stand gekomen. Uiteindelijk hadden we als gezamenlijk doel om mensen in verschillende takken van sport te bereiken en bekendheid te genereren rondom de sportproducten van Hansaplast.

De sport-influencers die zijn ingezet voor deze campagne zijn: hockeyer Jeroen Hertzberger, influencer Suzanne Brummel, volleybalster Laura Dijkema, wielrenster Puck Moonen, handbalster Lois Abbingh, BMX-ers Daniel Wedemijer en Twan van Gendt, tennisster Rosalie van der Hoek, hockeyster Yibbi Jansen en duursport-atlete Japke Janneke.

Het resultaat!

Tijdens de campagne hebben onze tien topsporters via Instagram content gedeeld onder hun doelgroep. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.