Nieuws

Verdubbel je likes met hashtags!

Het toevoegen van hashtags aan je social mediaberichten is razend populair. Steeds meer merken maken gebruik van hashtags. Dit doen ze om hun product en/of dienst bij de juiste doelgroep onder de aandacht te krijgen. Hashtags spelen op deze manier een belangrijke rol binnen de social mediamarketing. Ben je als marketeer nog niet op de hoogte van alle ins en outs wat betreft hashtags? Dan is dit hét artikel voor jou.

Wat is een hashtag?

Een hashtag kun je zien als een term of een verzameling van termen die gebruikt worden na een #-symbool. Hashtags worden ingezet op de volgende social mediakanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Door het plaatsen van hashtags kun je een specifiek thema of onderwerp vinden en categoriseren.

Marketeers gebruiken hashtags om de interactie met het publiek te vergroten. Dit houdt in dat bij een samenwerking tussen een merk en influencer, de influencer gebruik maakt van hashtags bij posts. En met succes, want er wordt al door 71% van de social mediagebruikers gebruik gemaakt van hashtags.

De volgende punten zijn belangrijk om rekening mee te houden als je gebruik wilt maken van hashtags:

  1. Blijf op de hoogte van de trends Het is belangrijk om je in te lezen in populaire hashtags. Wanneer je populaire hashtags vindt die gelinkt zijn met je activiteiten of merk, kun je die hashtags vervolgens toevoegen aan een bericht. Het voordeel hiervan is dat je mensen bereikt die jou niet volgen, maar gezocht hebben op hashtags. Lees hier een interessant artikel over populaire hashtags per onderwerp.
  2. Maak gebruik van speciale gelegenheden

Er is geen beter moment om met je doelgroep in contact te komen dan tijdens speciale gelegenheden? Hashtags gerelateerd aan deze dagen zorgen voor meer betrokkenheid voor jouw merk. Zet jij als marketeer wel eens influencers in om je product of dienst onder de aandacht te brengen bij je doelgroep? Dan zijn de komende feestdagen bijvoorbeeld de ultieme kans om influencers in te zetten en gebruik te maken van hashtags.

  1. Gebruik je eigen merknaam

Door jouw eigen merknaam als hashtag te gebruiken creëer je bekendheid rondom jouw merk. Hoe vaker deze hashtag gebruikt wordt, hoe meer mensen bij jouw merk uitkomen. De reden achter het gebruik van je eigen hashtag is het vormen van unieke en herkenbare identiteit voor jouw merk.

  1. Meet de doeltreffendheid

Wanneer je bij een betaalde samenwerking gebruik hebt gemaakt van hashtags, is het tijd om de resultaten te meten. Hierdoor meet je het succes en weet je wat werkt voor jouw merk. Via een bedrijfsprofiel kun je namelijk achterhalen via welke hashtags mensen bij jouw post terecht zijn gekomen.

  1. Pas je aan het platform aan

Als laatst is het belangrijk je hashtag-strategie per social mediakanaal vast te stellen. Zo wordt er op Facebook geadviseerd maximaal twee hashtags te plaatsen onder een bericht. Echter kun je bij Instagram zo veel mogelijk hashtags hanteren. Hier leiden gemiddeld 11 hashtags tot de hoogste betrokkenheid. Via een bedrijfsprofiel op Instagram kun je de analyses bijhouden per post. Zo kun je achterhalen welke hashtags wel en niet succesvol zijn geweest.

Als je eenmaal weet welke hashtags relevant en succesvol zijn voor jouw merk kun je meer betrokkenheid genereren. Kortom; een goede hashtag-strategie kan jouw merk beter op de markt brengen. Influencers zijn ideaal om hiervoor in te zetten.

Wanneer er een betaalde campagne ontstaat tussen merken en influencers van Influencers of Sports, kan er door beide meegekeken worden naar de statistieken. Merken kunnen al bij de briefing aangeven welke hashtags zij belangrijk vinden om te gebruiken bij de post. Tijdens de campagne kunnen zij dus ook zien welke hashtags het wel en niet goed doen. Daarnaast heeft Influencers of Sports een breed aanbod aan sportpersoonlijkheden die ingezet kunnen worden voor jouw online campagne. Ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt om aan de slag te gaan met sportinfluencers? Neem dan gratis en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

 

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview