Nieuws

Tips voor succesvolle B2B Influencer Marketing

Influencer Marketing neemt een belangrijke positie in binnen de marketingmix. Influencers worden door de meeste marketeers gezien als personen die consumentenproducten onder de aandacht brengen op social mediakanalen. Influencer Marketing biedt ook veel mogelijkheden voor B2B bedrijven. 86% van de marketeers geeft aan met influencers te werken. In 2017 was dit slechts 15%. Door deze flinke stijging is er vanuit B2B bedrijven ook steeds meer vraag om met influencers samen te werken. Wel worstelen deze bedrijven met de wijze waarop zij influencers op de juiste manier in kunnen zetten. Hoe identificeer je goede influencers en hoe zet je een campagne op? Dit zijn vragen die vaak naar voren komen.

Wat is Influencer Marketing?

Hoewel er al veel bedrijven gebruik maken van Influencer Marketing is nog niet iedereen op de hoogte van deze snelgroeiende marketingstrategie. Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media. Influencers brengen daar jouw merk, product of dienst onder de aandacht bij hun volgers. Influencers zijn op de meeste social mediakanalen te vinden, maar YouTube en Instagram staan bovenaan. Door hun grote bereik, de invloed op hun volgers en geloofwaardigheid is Influencer Marketing een onmisbare online marketingtool voor B2B bedrijven

Influencers of Sports is hét grootste platform voor influencers uit de sport. Influencers kunnen veel voor B2B bedrijven betekenen, waaronder het vergroten van je naamsbekendheid. Een ander doel kan zijn bijvoorbeeld meer bezoekers op de website van bedrijven. Verder kan het inzetten van influencers het bereik op social media vergroten en het aantal leads of sales verhogen. Dit zijn doelstellingen die door het merk of bedrijf gesteld kunnen worden. De resultaten van deze social media content kun je als merk of bedrijf via je eigen dashboard binnen het platform Influencers of Sports volgen. Zo kun je tijdens de campagne live meekijken met de resultaten. Zodra de campagne is afgelopen ontvang je een rapportage van de gehele periode.

B2B marketing in de praktijk

Een B2B marketingstrategie zit anders in elkaar dan de B2C marketing. Bij B2B marketing is de strategie gebaseerd op een nichepubliek en is het delen van deskundig advies essentieel. Deze adviezen kunnen wel gedeeld worden op alle social mediakanalen, zoals LinkedInTwitter, Facebook, Instagram en YouTube.

“Mensen krijgen liever advies van iemand die ze vertrouwen dan van iemand tegen wie ze opkijken. Een B2B oplossing persoonlijk maken is een flinke klus waar influencers zeker bij kunnen helpen.” Laat David Dekker weten, Customer Success Lead bij Join. Join is een platform voor Influencer Marketing die de juiste influencers identificeert en activeert. Influencers of Sports is een exclusieve samenwerking aangegaan met Join. De effectiviteit van influencers die zich richten op B2B bedrijven ligt wat David betreft bij de kracht van persoonlijke relaties.

Met behulp van de volgende twee pijlers kun je B2B marketingstrategieën perfectioneren:

  1. Klanten als influencers

Potentiële klanten hechten veel waarde aan reviews van bestaande klanten. Deze ervaringen kunnen vervolgens worden omgezet in succesverhalen die invloed hebben op de potentiële klant. Zie hier enkele voorbeelden van reviews die gedeeld zijn door klanten van Influencers of Sports.

  1. Werknemers als influencers

Als we het hebben over grote experts die alles weten op het gebied van producten en/of diensten die het merk verkopen dan zijn dat de werknemers zelf. Dit komt omdat zij hier het grootste deel van de tijd doorbrengen en alle ins en outs weten. Wist je bijvoorbeeld dat het bereik van sociale communicatie met 561% kan groeien wanneer werknemers deze berichten delen op hun social mediakanalen? Daarom verdienen deze werknemers aandacht wanneer je aan de gang gaat met B2B marketing.

Conclusie

B2B bedrijven kunnen via de inzet van influencers hun marketing versterken. Het vinden van experts die passen bij je product of dienst is erg belangrijk. Het samen overeenstemmen van de content zodat zij deze het beste onder de aandacht kunnen brengen. Uiteindelijk gaat het erom dat influencers authenticiteit kunnen overbrengen. B2B marketingcampagnes moeten zowel persoonlijke connecties waarborgen als storytelling. Zo dienen de campagnes informatief en gelijktijdig educatief te zijn, gericht op een niche publiek. In tegenstelling tot een groot publiek wat bereikt wordt door B2C marketing.

Een B2B marketingcampagne heeft als doel het genereren van nieuwe leads voor het bedrijf en geeft daarom de voorkeur aan kwaliteit boven een groot aantal volgers.

Ben jij als bedrijf op zoek naar een B2B marketingcampagne met Influencers uit de sport? Neem dan zeker een kijkje op onze website. Wij hebben een groot aantal sporters en sportpersoonlijkheden verdeeld over 26 sportcategorieën die je kunt inzetten voor een B2B marketingcampagne.

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Zie hier enkele succesverhalen.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 25 May 2020 Influ-answer time met Angela Malestein! Read more
  • Nieuws 18 May 2020 Influ-answer time met Daniel Wedemeijer! Read more
naar nieuwsoverzicht