Nieuws

Tips en tricks voor TikTok

TikTok is inmiddels niet meer weg te denken uit het sociale media landschap. De app waarin korte, grappige video’s worden gedeeld, heeft de creativiteit op social media naar een hoger level getild. De app is razend populair onder de jongeren tussen de 10 en 19 jaar. Er zijn daarnaast ook veel influencers en YouTubers terug te vinden op het platform. Het is daardoor een goed platform om de jongeren doelgroep te bereiken. Maar hoe kun je TikTok het beste inzetten? Een paar belangrijke tips, geïnspireerd door Frankwachting, zetten we graag voor je op een rijtje.

  1. Neem een pro-account

Op TikTok kan je gratis van een standaardaccount naar een Pro-account overstappen. Zo krijg je toegang tot uitgebreide statistieken, zoals aantal videoviews, volgers, profiel weergaven, jouw meest trending video’s en inzicht in jouw volgers.

  1. Gebruik hashtags

Ook op TikTok kun je, je bereik vergroten door gebruik te maken van hashtags. De gemiddelde post bevat zo’n 2 tot 6 hashtags. Er is maar een kleine ruimte beschikbaar voor tekst, dus gebruik alleen de belangrijkste hashtags!

Tip: bedenk een eigen campagne-hashtag. Zo zijn alle posts van de campagne onder een hashtag te vinden en maak je kans om naar voren te komen in de trending hashtags!

Via trending hashtags weet je wat er op dit moment interessant is en welke challenges happening zijn. Hier kan je op inspelen en aan de challenges deelnemen om zo je bereik te vergroten.

  1. Gebruik ondertiteling

Veel mensen kijken video’s op hun telefoon met het geluid uit. Daarom pleit iedereen in de videomarketingwereld voor ondertiteling in video’s. Hoewel TikTok video’s vooral worden ondersteund door muziek, wordt ook hier gebruik gemaakt van ondertiteling. Wanneer een video al voor zich spreekt qua gebaren is het niet nodig.

  1. Koppel YouTube of Instagram aan je account

Het is momenteel nog niet mogelijk om een link naar je website toe te voegen op TikTok.  De link kan wel toegevoegd worden in de biografie, maar deze is dan niet clickable.

Wat wel kan is het koppelen van een YouTube-kanaal of Instagram-profiel. Via die snelkoppeling kun je mensen leiden naar een van je andere accounts en zo indirect doorsturen naar je website.

  1. Adverteren

Het is sinds kort ook mogelijk om in Nederland te adverteren op TikTok. Om te starten met adverteren moet je via een aparte site van TikTok goedkeuring aanvragen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om op de app te adverteren zoals ‘Top View’, ‘Brand Takeover’ en ‘In-Feed ads’. Het is belangrijk dat de advertenties eruit zien als TikToks zodat ze goed in de feed passen.

  1. Zet een influencer in

Influencers zijn al massaal te vinden op TikTok en druk bezig met betaalde campagnes. Ze zijn dé manier om jouw merk onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. Voor veel bedrijven zal het een grote stap zijn om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van jongeren op TikTok en echt mee te gaan in de grappige filmpjes. Een influencer heeft een eigen persoonlijkheid en gaat hier makkelijk in mee.

Er zijn velen die bekend zijn van andere platformen (red: Instagram) aanwezig op de app, maar er zijn ook veel mensen die groot zijn geworden door het platform. Het is de app waarin de realiteit wordt laten zien en humoristische filmpjes worden gedeeld.

  1. Get out of your comfortzone

TikTok is spannend, nieuw en iets heel anders dan wat je nu gewend bent, maar laat dat je niet tegenhouden. Jongeren zullen het waarderen als je er in slaagt om in de TikTok-vibe te komen en mee doet aan de challenges. Het is een kwestie va goed nadenken hoe je het wilt aanpakken, want met een normale ‘informatieve’ video kom je hier echt niet mee weg.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview