Nieuws

Tien dingen die je nog niet wist over de Olympische Spelen!

Olympische Spelen

Over precies 150 dagen is het zover: de Olympische Spelen in Tokio! Het beloven weer innoverende Spelen te worden. Vier jaar geleden, tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro, is er namelijk door het Internationale Olympisch Comité een nieuwe regel opgesteld: vanaf toen mochten organiserende landen nieuwe mogelijke sporten voorstellen. Zo heeft Tokio ervoor gezorgd dat de sporten surfen, klimmen, skateboarden, honkbal/softbal en karate hun debuut mogen maken.

Feiten

Om jullie alvast een beetje warm te draaien voor 24 juli hebben wij verschillende Olympische feiten voor jullie op een rij gezet. Wisten jullie bijvoorbeeld dat:

 1. De allereerste Olympische Spelen al plaatsvonden in de achtste eeuw voor Christus in Griekenland? Deze Spelen vonden om de vier jaar plaats. Maar enige tijd later verbood de toenmalige keizer het vierjaarlijkse evenement van de kalander.
 2. De Olympische Spelen wel weer zijn teruggekomen. Zo’n 1500 jaar later keerde de Olympische Spelen terug in een moderne vorm. Opnieuw vonden deze Spelen plaats in Griekenland.
 3. Een grappig feitje! Waar atleten nu veel bezig zijn met het zoeken van sponsoren en goede outfits waren de atleten toen de tijd naakt aan het sporten tijdens de Olympische Spelen.
 4. Dat vrouwen mee mogen doen aan de Olympische Spelen was lang niet altijd vanzelfsprekend. Vrouwen mochten pas sinds 1900 meedoen!
 5. Toch mocht toen nog niet iedere vrouw deelnemen! Pas vanaf de Spelen in 2012 liet elk deelnemend land vrouwelijke sporters meedoen.
 6. Tijdens de Olympische Spelen brandt de vlam voortdurend. Wanneer deze om de een of andere reden toch uitgaat, wordt deze opnieuw aangestoken met een reserve-vlam. De reserve-vlam moet wel ook in Griekenland zijn aangestoken. Dit mag dus niet met een gewone aansteker gedaan worden.
 7. Waar touwtrekken, ballonvaren, pistoolschieten en tandemfietsen voorheen onderdelen waren tijdens de Olympische Spelen zijn ze dat inmiddels niet meer.
 8. Het logo van de Olympische is te herkennen aan haar vijf ringen. Maar waar staan deze ringen nou eigenlijk voor? Nou, ze staan symbool voor de vijf bewoonde continenten van de wereld.
 9. In dit logo kun je zes kleuren zien. De vijf ringen zijn: blauw, zwart, groen, geel en rood. De achtergrond vormt de zesde kleur, namelijk wit. Dit is zo gedaan omdat elk land wat deelneemt er minstens één van in z’n vlag heeft.
 10. De Spelen in Rio de Janeiro van 2016 is het eerste toernooi wat zich in Zuid-Amerika afspeelde.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

 • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
 • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview