Nieuws

Suzanne Brummel trots op haar eerste eigen boek

Suzanne Brummel kunnen we kennen door haar topsport verleden, ze is namelijk Nederlands Kampioen open water zwemmen geweest. Door het zwemmen heeft ze veel geleerd over het menselijk lichaam en de connectie tussen lichaam en geest. Momenteel is Suzanne druk bezig met het schrijven van haar eerste eigen boek. In dit boek wil ze zowel de beginnende zwemmers als de gevorderde zwemmers helpen om beter en comfortabeler te leren zwemmen.

Het idee

Het idee om een eigen ‘zwemboek’ te schrijven had ze al veel langer, maar het afgelopen jaar is ze daar daadwerkelijk mee begonnen. “Ik merk dat ik steeds meer vragen kreeg van beginnende zwemmers en sporters die graag eens een triatlon wilde doen.” In het boek worden veel tips en tricks gegeven aan beginnende zwemmers die stap voor stap een goede borstcrawl willen aan leren. Daarnaast krijgen ook de gevorderden zwemmers trainingstips om sneller en efficiënter te leren zwemmen. In dit boek vind je ook verschillende gezonde recepten, tips voor open water zwemmen en nog veel meer zoals trainingsschema’s.

Ook waren wij benieuwd naar haar voormalige zwemverleden. Suzanne is na het behalen van haar zwemdiploma’s als zesjarig meisje gestart bij de zwemclub. “Ik ben geboren met veel longproblemen. Als peuter en kleuter was ik vaak ziek, zwak en benauwd. Volgens de artsen zou zwemmen een goede manier zijn om mijn longen sterker te trainen.” Zodoende is zij direct na het behalen van haar zwemdiploma’s door gegaan met zwemmen.

Om de top te bereiken heeft ze veel gelaten. “Ik heb alleen nooit het gevoel gehad dat het moest, ik wilde het zelf heel graag.” Ze besloot zelf om zich volledig te richten op de sport, bewust bezig te zijn met voeding, slaap en training.

Mooiste sportmoment

Als we Suzanne vragen naar haar mooiste moment uit haar zwemverleden, twijfelt ze tussen haar eerste échte nationale medaille op een NK of haar nationale titel in het open water. Hoewel ze bij haar eerste nationale medaille geen goud haalde, was dat het moment waarop ze voor het eerst huilde van geluk. “Omdat ik ontzettend vaak vierde of vijfde ben geworden, betekende die bronzen medaille veel voor me.” Een aantal jaar later werd ze Nederlands Kampioen in het open water. “Ik won zowel het NK afstand als het algemeen klassement en dat was natuurlijk ook een heel erg mooi moment.”

Waar iedere voormalig topsporter een bijzondere herinnering heeft om naar terug te blikken, heeft ook iedere topsporter wel een groot leerpunt ervaren. Zo geeft Suzanne aan dat het bij haar misging omdat ze zo ontzettend graag wilde wat eigenlijk haar valkuil was. “Het werd obsessief, mijn leven bestond alleen nog maar uit eten, trainen en slapen. Nou kan dat heel goed zijn, focus en discipline, maar ik was altijd ontevreden en negatief na elke wedstrijd. Het was nooit goed genoeg en daardoor raakte ik op een gegeven moment het plezier kwijt.”

Persoonlijk verhaal

In haar boek lees je uitgebreid haar persoonlijke verhaal. Ook kun je meer over haar te weten komen via haar social mediakanalen. Volg haar op: Instagram, Facebook, Twitter of neem een kijkje op haar website. Via haar social mediakanalen hoopt ze vooral het plezier in de sport te kunnen overbrengen en een brug te slaan tussen de breedtesport en topsport. Enerzijds focust ze zich op prestatie, anderzijds mag dit nooit ten koste gaan van het plezier. “Ik wil vooral laten zien hoe leuk het is om te sporten. Dat kan voor iedereen een andere sport zijn.” Het boek zal vanaf april 2020 verkrijgbaar zijn in de boekwinkels en online. Kan je niet wachten tot het boek uitkomt en wil je alvast een pre-order bestellen? Dat kan hier!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview