Nieuws

Sporters een veelvuldig gebruikt influencerkanaal

Laatst schreven wij een persbericht over het gebruik van sporters als influencer. Het volledige persbericht kun je terugvinden op Frankwatching of Emerce. Graag vertellen we in het kort de drie redenen waarom sporters steeds vaker worden ingezet als influencer.

Sporters hebben een trouwe band met hun achterban

Topsporters staan door hun sportieve prestaties vaak in de belangstelling van de media, waardoor velen een trouwe fanbase hebben opgebouwd. Deze ‘volgers’ zijn oprecht geïnteresseerd in het verhaal van de sporter en volgen via social media de dagelijkse bezigheden van de sporter. Hierdoor ontstaat organische interesse in de content van de sporter. Zo bouwt een sporter een betrouwbare band op met zijn/haar volgers en kan er geïnteracteerd worden met de sporter via het social media kanaal.

Sporters hebben een voorbeeldfunctie en worden vaak gezien als rolmodel

Sporters zijn voor velen een voorbeeldfiguur. Ze dragen de nieuwste kleding van sportmerken en komen op bijzondere plekken. Ook ontmoeten ze buitengewoon veel andere bekende mensen en zorgen daarmee voor aantrekkelijke contentverhalen. Sven Kramer en Max Verstappen zijn bijvoorbeeld atleten die momenteel een eigen videoserie over hun topsportbestaan via Instagram naar buiten brengen.

Daarnaast leveren sporters prestaties waardoor ze een inspiratiebron zijn voor veel (amateur)sporters. Ze inspireren en motiveren mensen om het beste uit zichzelf te halen en net dat extra steuntje in de rug te geven.

Sporters hebben vaak hoge engagement rates

Door de bovenstaande verbondenheid tussen fans en sporters, ontvangen sporters op social media vaak positieve reacties (likes/reacties) op uitgestuurde social berichten. Zo ontstaat er een digitale relatie tussen de sporter en zijn fan. Deze trouwe band, die sporters met hun volgers hebben, zorgt ervoor dat de volgers blijven reageren. Het engagement van de sporter wordt zo alleen maar hoger. De gemiddelde sporter heeft een engagement rate van boven de 7%. Iets wat vergeleken met andere influencers enorm hoog is.

Door de hoge engagement rates in combinatie met de verbondenheid die fans met een sporter hebben, wordt de vraag naar sporters als ‘influencer’ of ‘ambassadeur’ steeds groter. In 2019 werden er honderden samenwerkingen kortgesloten. Tussen merken en sporters om daarmee een product of dienst op authentieke wijze onder de aandacht te brengen. Ook de komende jaren zal deze trend zijn toevlucht nemen. Want ja, een diepere verbinding, creëert loyalere klanten!

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd wat wij eventueel voor jouw merk kunnen betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 8 February 2023 Maak kennis met… Sophie! Read more
  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
Back to overview