Nieuws

Reclameverbod NPO versnelt de groei van influencer marketing

Het gonst nog na in medialand: de publieke omroep wordt grotendeels reclamevrij. Op NPO 1, 2 en 3 zal voor 20.00 uur geen reclame meer te zien zijn. Daarnaast worden de websites van de publieke omroep helemaal reclamevrij. NOS noemt de beslissing een cadeau voor de commerciëlen gezien er jaarlijks ruim 60 miljoen euro aan advertentiebudget bij de NPO wordt besteed. Veel van dit budget zal echter niet naar de commerciële omroepen gaan, en op minder traditionele wijze worden besteed.

“Dat budget kan beter tot zijn recht komen. De reclames op de NPO gaan op de schop, maar zij hadden sowieso al langere tijd te maken hadden met teruglopende inkomsten” aldus Paolo Martorino, CEO van influencer marketing platform Join. “Daarbij is er een groeiende doelgroep die nauwelijks of helemaal geen televisie meer kijkt. Bedrijven die een jonge doelgroep willen bereiken kunnen op tv al helemaal niet uit de voeten.”

Martorino stelt als alternatief voor om te investeren in samenwerkingen met influencers: bloggers, vloggers, Instagrammers en YouTubers die met hun content de doelgroep bereiken. Waar inkomsten van de omroepen dalen, groeit het budget dat wordt besteed aan influencers al een decennium stug door. Leonie Oudshoorn, manager bij Influencers of Sports, voegt toe: “Veel van de sporters die wij vertegenwoordigen kent men van televisie en volgt men op social media. Maar ook andersom, influencers die groot zijn geworden op social media zijn inmiddels als bekende Nederlander op tv bij verschillende programma’s. Influencer Marketing is de nieuwe vorm van marketing; authentiek, geloofwaardig en kent geen vaste tijdsblokken om binnen te adverteren.” Of de adverteerders op de Publieke Omroep daar ook zo over denken, moet blijken.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 11 November 2019 Verdubbel je likes met hashtags! Read more
  • Nieuws 4 November 2019 De twaalf videotrends voor 2020 Read more
naar nieuwsoverzicht