Nieuws

Nieuwe kansen bij Instagram stories

Instagram stories, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Wie zich wil laten zien op Instagram, moet aan de slag met het maken van stories. Op dit moment is Instagram razend populair in Nederland. Het platform is uitgegroeid van een digitaal fotoalbum naar een platform waar video, stories en een directe chatfunctie samen komen.

Onderzoek

Uit een onderzoek van Social Media Today komt naar voren dat 81% van de marketeers stories op Instagram inzet. Stories bieden steeds meer zakelijke mogelijkheden. Bij het plaatsen van een story heb je tegenwoordig veel opties om interactie te krijgen met je volgers. Zo kun je een poll starten, vragen stellen en een quiz beginnen. Ook kun je een story plaatsen met een ‘swipe-up’ link. Dit kan alleen als je 10.000 volgers hebt. Hierdoor kom je bijvoorbeeld terecht op de website van het product. Met al deze opties wordt Instagram story een platform op zich! Omdat stories bovenaan de tijdlijn in Instagram worden geplaatst, gaat de aandacht van je volgers daar al snel naar toe. Daarnaast kan het algoritme jouw stories vooraan plaatsen in het startscherm van je volgers. Dit gebeurt sneller wanneer jouw volgers jouw stories ook daadwerkelijk vaak bekijken. Het is dus van belang de inhoud van je stories interessant te maken. Het creëren van interactie met je volgers via stories heeft een positief effect op de zichtbaarheid van jouw stories.

Populariteit

Het plaatsen van ‘gewone’ foto’s op je tijdlijn is ook nog steeds heel belangrijk. Ondanks de populariteit en stijging van het gebruik van stories, verdwijnen deze stories na 24 uur. Je kunt ze wel vastzetten in je Highlights, maar zijn ze niet meer zichtbaar in het startscherm van je volgers. De beperkte tijd dat stories zichtbaar zijn zorgt voor een FOMO-gevoel bij jouw volgers. Het gevoel dat zij stories van hun favoriete accounts niet willen missen geeft meer urgentie aan de stories dan aan gewone foto’s. Toch blijkt het onderzoek dat de gewone Instagram posts cruciaal zijn voor succes op je profiel. Een story kan aanvullend heel goed werken. Zo kan het een reminder zijn voor je account en de nadruk leggen op je normale foto’s.

Wist je trouwens dat je een tijdlijn-post opnieuw kunt delen in je stories? Deze optie biedt jouw de mogelijkheid je vaste stories-kijkers door te sturen naar je posts met een langere houdbaarheid.

Via ons platform kunnen merken influencers via Instagram stories inzetten. Zo wordt jouw merk op die manier onder de aandacht gebracht bij jouw doelgroep.

Wist je dat één op de drie volgers jouw story daadwerkelijk ziet. Wanneer je story in het eerste uur veel bekeken wordt door mensen, kan het algoritme de story meer naar voren plaatsen. Hierdoor bereikt het nog meer volgers. Ben jij benieuwd welke content wij creëren of ben je benieuwd hoe onze stories eruit zien op Instagram? Neem gerust een kijkje op ons Instagram-kanaal!

 

 

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 25 May 2020 Influ-answer time met Angela Malestein! Read more
  • Nieuws 18 May 2020 Influ-answer time met Daniel Wedemeijer! Read more
naar nieuwsoverzicht