Nieuws

Meest gestelde vragen over influencer marketing!

Bedrijven en merken kunnen heel veel baat hebben bij het inzetten van influencers voor hun online marketingstrategie. Door met de juiste influencers samen te werken, kunnen deze bedrijven en merken geloofwaardig en effectief hun gewenste doelgroep bereiken. Omdat wij merken dat er nog geregeld vragen voorbijkomen over influencer marketing hebben wij hieronder de meest gestelde vragen beantwoordt:

1. Welk type influencer kan relevant zijn voor mijn campagne?

Bij influencer marketing is het kiezen van de juiste en geschikte influencer(s) misschien nog wel de moeilijkste stap. Ben je als bedrijf op zoek naar influencers die jouw product of dienst onder de aandacht kunnen brengen? Dan ben je bij Influencers of Sports aan het juiste adres. Om een relevante match te vinden is het erg belangrijk dat je als merk of bedrijf weet welke doelgroep je wil bereiken. Daarnaast is het goed om van tevoren verschillende keywords te bepalen. Door hier verschillende keywords in te voeren komen er geschikte influencers vanuit ons platform naar voren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende keywords: leeftijd, interesses, hashtags of een specifieke locatie.

Naast de hoeveelheid influencers vinden sommige bedrijven het ook lastig welk soort type influencer het beste bij de campagne past. We hebben de verschillende type influencers hieronder voor je op een rij gezet:

  1. Nano-influencer: max 5.000 volgers
  2. Micro-influencer: 5.000-50.000 volgers
  3. Macro-influencers: 50.000-100.000 volgers
  4. Mega-influencer: 100.000+ volgers

Er zijn verschillende voor- en nadelen bij elk type influencer. Zo heeft een macro-influencer een groter bereik en een micro-influencer vaak een hogere engagement rate. De vooraf gestelde doelstellingen én de doelgroep zijn heel bepalend voor de juiste keuze.

2. Hoeveel influencers moet ik selecteren?

Je kunt als bedrijf zelf de keuze maken om voor één of meerdere influencers te kiezen. We zien dat steeds meer bedrijven meerdere influencers inzetten tijdens een campagne. Door het inzetten van meerdere influencers bereik je meer mensen en kunnen jouw doelstellingen in een kortere periode behaald worden. Ook hier is de keuze afhankelijk van je vooraf gestelde doelstellingen.

3. Welke content werkt het best voor engagement en interactie?

Is een hoge engagement halen de voornaamste doelstelling? Dan kun je aan de slag met een winactie of een kortingscode. Verder kun je zonder acties ook interactie opzoeken met de doelgroep door stellingen te plaatsen, vragen te stellen of een poll te starten.

Wij geloven erg in een actieve samenwerking tussen het bedrijf en de influencer(s). Samen moet de content worden ingevuld en vorm worden gegeven. Het doel is dat er voor de influencer(s) een bepaalde ruimte ontstaat voor eigen inbreng. Een goede briefing is dus een onmisbare stap in het hele proces naar de uiteindelijke campagne toe. In de briefing wordt het volgende duidelijk weergegeven: waar de campagne om draait, de duur van de campagne, de content voor de posts en eventuele hashtags of andere relevante toevoegingen. Om ervoor te zorgen dat de briefing helder is voor de influencer(s) helpen wij de klant waar nodig. Als de briefing eenmaal staat en helder is, verloopt de campagne eenvoudig en gemakkelijk voor beiden.

4. Welke kanalen van influencers moet ik inzetten tijdens de campagne?

Naast het bepalen van de doelgroep en het kiezen van de influencer(s) is ook deze stap onmisbaar. Jouw doelgroep kan door middel van verschillende social mediakanalen bereikt worden. Zo kan het zijn dat de strategie voor Facebook anders uitpakt dan die voor bijvoorbeeld Instagram. Influencers die op verschillende social mediakanalen actief zijn, kunnen door de combinatie van kanalen meer mensen bereiken. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om meerdere kanalen in te zetten.

Instagram en YouTube werken uitstekend als je gebruik wil maken van een video voor jouw campagne. Op deze kanalen zijn ook de jongeren van 15-19 jaar erg actief. LinkedIn en Facebook zijn daarentegen kanalen waar de jongere doelgroep, maar ook de oudere doelgroep zich bevindt. Vooral de jongeren gebruiken Facebook minder frequent.

5. Wat is het effect van de campagne?

De grote kracht van influencer marketing is dat zowel het bedrijf als de influencers realtime  mee kunnen kijken naar de resultaten van de campagne. Wanneer er een campagne wordt opgezet maakt het bedrijf binnen het platform een eigen profiel aan. Hierdoor hebben zowel de bedrijven als de influencers, waarmee samengewerkt wordt, inzicht in de statistieken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel likes er zijn gegeven, hoeveel mensen de post/story bereikt heeft of hoeveel interactie er heeft plaatsgevonden. Daarnaast kunnen influencers tijdens een campagne gebruik maken van een swipe-up link of UTM code. Het effect hiervan kun je ook weer meten. Ideaal, toch?

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd wat sportinfluencers voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Of heb je na het lezen van deze blog meer vragen over influencer marketing? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview