Nieuws

Maak kennis met… Sophie!

IN DE “MAAK KENNIS MET” BLOG STELLEN WE JE VOOR AAN HET TEAM VAN INFLUENCERS OF SPORTS. DEZE WEEK IS HET DE BEURT AAN ONZE NIEUWE STAGIAIR, SOPHIE BOOT !

 

Hoe ben je bij Influencers of Sports terecht gekomen?

Aankomend half jaar ga ik mijn afstudeerstage lopen bij Influencers of Sports. Momenteel studeer ik Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Voor mijn afstudeeronderzoek ga ik kijken naar een contentstrategie voor de social mediakanalen van Influencers of Sports.

Voor mijn afstudeerstage ben ik opzoek gegaan naar een marketingbureau. Na een korte zoektocht kwam ik terecht bij Influencers of Sports. Het concept van Influencers of Sports als creatief influencer bureau sprak mij erg aan. Het sluit perfect aan bij mijn passie voor sport en mijn interesse voor social media.

Een combinatie van toffe opdrachtgevers en bekende topsporters heeft mij zo enthousiast gemaakt, dat ik niet kon wachten om te schrijven naar Influencers of Sports. Na meerdere gesprekken met Influencers of Sports wist ik zeker dat dit bedrijf goed bij mij past.

Wat maakt het werken bij Influencers of Sports zo leuk? 

Als stagiaire word je echt meegenomen in het proces achter de campagnes. Daarnaast is het heel leuk om betrokken te zijn vanaf de aanvraag van de klant, tot het opleveren van de campagne!

Naast de werkzaamheden ben je ook actief op verschillende evenementen binnen House of Sports. Je krijgt ook veel vrijheid om zelf aan de slag te gaan met projecten en je eigen inbreng daar aan te geven.

Welke sport beoefen je zelf?

Van jongs af aan ben ik te vinden op het korfbalveld van korfbalverening CKV ONDO. Mijn ouders hebben een ‘’korfbalhuwelijk’’ en daarnaast waren mijn zussen ook lid van de korfbal. De korfbal is mij dus eigenlijk met de paplepel ingegoten. Na enige twijfel ben ik overstag gegaan en inmiddels ben ik al ruim 13 jaar lid.

Ook heb ik een jeugdteam onder mijn hoede en beheer ik de social mediakanalen van de club. Op zaterdagavond kijk ik graag naar de livestreams van de korfbal League via Eyecons. Naast mijn liefde voor korfbal heb ik ook een grote passie voor hockey.

In de sportschool ben ik ook regelmatig te vinden, onder andere voor de Bodytec. Daar word je als het ware onder stroom gezet en doe je oefeningen met veel weerstand op je spiergroepen.

Waarom een sportinfluencer voor een campagne?

Topsporters worden vaak gezien als rolmodel, hoe tof dat sporters ingezet kunnen worden voor de gaafste social media campagnes.

De sportinfluencers maken veel mee, van wereldkampioenschappen tot trainingsstages in het buitenland. Veel mensen zijn benieuwd wat er allemaal bij topsport komt kijken. Daarnaast willen topsporters altijd het beste uit zichzelf naar halen om de beste prestatie neer te zetten. Dit is voor merken ook erg interessant, want topsporters zijn vaak erg gedreven in wat ze doen. Ook hebben sporters vaak een trouwe achterban met fans die hen op de voet volgen.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview