Nieuws

Maak kennis met… Daan!

IN DE “MAAK KENNIS MET” BLOG STELLEN WE JE VOOR AAN HET TEAM VAN INFLUENCERS OF SPORTS. DEZE WEEK IS HET DE BEURT AAN ONZE NIEUWE STAGIAIR, DAAN VAN DE VELDE!

 

Hoe ben je bij Influencers of Sports terecht gekomen?

Binnen mijn opleiding Commerciële Economie – Sportmarketing ben ik aan het werk gegaan met verschillende soorten projecten en casussen. Binnen deze studie-uren is House of Sports meerdere keren aan bod gekomen en natuurlijk wekte dat mijn aandacht.

Naast mijn studie (Commerciële Economie – Sportmarketing) had ik een aantal dagen in de week vrij gemaakt voor een bijbaantje in de buitenreclame. Het bedrijf is van familie en mijn oom was mijn baas. Hij ving een gesprek op dat ik een sportmarketing stage zocht en sprong meteen te hulp. Hij heeft een groot netwerk in de marketing en media en wees mij dan ook snel op House of Sports.

Na meerdere gesprekken met verschillende personen binnen House of Sports kwamen we tot de conclusie dat Influencers of Sports het beste bij mij zou passen. En daar hadden ze geen ongelijk in.

Wat maakt het werken bij Influencers of Sports zo leuk? 

Marketing is overal te bekennen, ook al heb je het zelf niet altijd door. Iets waar je sowieso niet omheen kan is influencer marketing. Iedereen die op Instagram, YouTube of een ander soort social mediakanaal zit heeft het wel eens voorbij zien komen. Omdat het zo’n brede markt is, waar iedereen gebruik van kan maken is het een constant veranderende en verveelt nooit.

Influencers of Sports was er al vroeg bij en heeft in de afgelopen jaren een erg snelle doorgroei gemaakt. Mededankzij een goed lopend team, gezellige collega’s en een breed netwerk aan (top) atleten en merken.

Dat maakt het werken bij Influencers of Sports ook zo leuk. Je weet nooit wat er op je pad komt op gebied van campagnes.

Welke sport beoefen je zelf?

Bij een leeftijd van vier werd er al een hockeystick en bal in mijn handen gedrukt. Mijn hele familie (maar dan ook iedereen) heeft wel iets met hockey te maken. Zo hebben mijn ouders bijvoorbeeld met anderen samen gewerkt om mijn Hagenaarse hockeyclub op te zetten, genaamd HCY. Daar heb ik jaren op leuk- én top niveau mogen spelen met een verzameling van vrienden en familie. Totdat ik naar het buitenland vertrok om daar stage te lopen. Na een aantal maanden werken als duikinstructeur op Curaçao moest ik noodgedwongen door corona weer terug naar Nederland. Het hockeyen heb ik helaas tot heden nog niet opgepakt, maar ben zeker van plan dit in de toekomst te gaan doen!

Ik kon natuurlijk niet stilzitten en ben toen actief geworden in de sportschool. Ik werkte er zelf al jaren als instructeur, en ben lange tijd bezig geweest om mijzelf volledig uit te dagen om de fitste variant van mezelf te worden. Tijdens de coronaperiode heb ik hier even een stop op gezet, maar ben nu uiterst gemotiveerd om weer aan de slag te gaan!

Waarom een sportinfluencer voor een campagne?

Sportinfluencers stralen een bepaald soort vertrouwen uit als het gaat om social media. De sporters nemen hun volgers écht mee in hun dagelijks leven. Dus de voeding waar ze zich aan houden, de talloze trainingen, kortom hun rauwe leefstijl. Doordat ze ‘echt’ zijn naar hun volgers toe, is er veel meer interactie met volgers en nemen ze sneller dingen aan.

Er zijn verschillende soorten grote, kleine en zelfs beginnende merken die zich willen verbinden met al deze sportinfluencers, juist door het vertrouwen dat ze met hun volgers hebben opgebouwd. Uit ervaring merken wij ook dat de sporters alleen samenwerkingen aan gaan waar ze zich ook goed en veilig bij voelen. Dat is het recept voor een mooie samenwerking.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview