Nieuws

LinkedIn biedt veel kansen voor Influencer Marketing

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen voor bedrijven. Waar het ene bedrijf druk bezig is met nieuwe marketingplannen voor aankomend jaar, kunnen andere bedrijven nog wel wat hulp gebruiken. Je wilt als bedrijf graag inspelen op de huidige trends en niet achterlopen. Maar welke trends zijn relevant om op te focussen? LinkedIn is daar een goed voorbeeld van. Het social mediaplatform heeft de laatste jaren een enorme positieve groei doorgemaakt. Ben je benieuwd naar de trends voor 2020 op het gebied van LinkedIn? Lees dan zeker verder, want wij hebben de nieuwste trends voor je op een rij gezet.

1. Wereldwijde groei LinkedIn-gebruik

Momenteel zijn er 660 miljoen LinkedIn-gebruikers wereldwijd. Als we kijken naar het aantal LinkedIn profielen in Nederland zijn dit er zo’n 8,5 miljoen. Het social mediaplatform blijft dus nog steeds groeien en wordt steeds meer een netwerk én kennisplatform.

2. Influencer marketing op LinkedIn

Een influencer is iemand die invloed uitoefent op het (koop)gedrag van een specifieke doelgroep. Het is tegenwoordig een trend om influencers via LinkedIn in te zetten. Zij kunnen al langere tijd via Facebook en Instagram een product of dienst onder de aandacht brengen. Zie hier voorbeelden van influencer marketingcampagnes via LinkedIn.

Dit jaar wordt verwacht dat er meer influencers via LinkedIn worden ingezet. Wel is het net als bij Instagram, Twitter en Facebook van belang dat er een goede match is tussen bedrijven/merken en de influencer(s). Verder is de herkenbaarheid van een betaalde samenwerking nog altijd verplicht. Een influencer kan dit aangeven door bijvoorbeeld #ad of #sponsored te gebruiken bij een post.

3. De échte doorbraak van Live?

Sinds vorig jaar april kunnen bedrijven en personen gebruik maken van de live-videostream op LinkedIn. Je kunt deze vergelijken met een live-videostream van Facebook en Instagram. Deze functie biedt veel mogelijkheden om gemakkelijk in contact te komen met je doelgroep. Daarnaast kunnen zij direct vragen stellen en op de video reageren. Momenteel wordt deze functie alleen uitgerold op uitnodiging en kan niet iedereen daar gebruik van maken. Wanneer de uitrol onder een breder publiek gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk. De cijfers over live-videostream zijn wel erg positief en ook de leden willen graag gebruik maken van de live-videostream.

4. Authentieke content

We horen het nog heel vaak: “Welke content zorgt voor de meeste engagement?” Eigenlijk is dat heel simpel, het vinden van een relevante match. Op het moment dat de juiste match gevonden is, is het belangrijk dat er op een authentieke wijze gepost wordt. Het is de bedoeling dat je jouw doelgroep raakt met de content. Een relevante match vinden is dus stap één, maar hen op de juiste manier benaderen is stap twee. Als de content de doelgroep aanspreekt zul je merken dat de engagement ook hoger is en er meer actie ondernomen wordt!

LinkedIn blijft positief in beweging! Nieuwe opties en functionaliteiten blijven komen. De ene keer is dit een functie die gekopieerd is van een ander social mediaplatform, de andere keer een geheel nieuwe functie. Benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten? Je leest er hier meer over!

Ben jij na het lezen geïnteresseerd in de mogelijkheden van influencer marketing via LinkedIn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview