Nieuws

Kleine merken die groots Instagrammen

Instagram is één van de populairste social mediakanalen, veel bedrijven hebben dit kanaal dan ook opgenomen in hun social media strategie. Het is van belang om als bedrijf te weten hoe je Instagram moet inzetten en hoe je door middel van dit kanaal kan opvallen. Als we merken op Instagram afmeten aan hun grootte, dan kun je zien dat sport- en modemerken het beste scoren. De top drie van meeste volgers wordt ingenomen door Nike, H&M en Adidas. Voor deze grote bedrijven is dit makkelijker omdat zij door de jaren heen een grote fan base hebben opgebouwd.

Ook zijn er voorbeelden te noemen van merken die uit het niets veel volgers op Instagram hebben gegenereerd. Deze bedrijven laten zien dat Instagram een goed kanaal is om te groeien en ook zonder middelen en vaste achterban waar grote organisaties als Nike, H&M en Adidas al over beschikken. De volgende drie voorbeelden worden door Be Socialized gezien als kleine merken van Nederlandse bodem die laten zien dat Instagram het uitgelezen medium is om als klein merk toch je naam te vestigen tussen alle grotere bedrijven. Hieronder benoemen we nog enkele tips en tricks om jouw Instagram profiel zo snel mogelijk te laten groeien.

Yoghurt Barn

Yoghurt Barn is een ontbijt- en lunchroom met verschillende vestigingen door heel Nederland. Zo hebben zij vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Den Haag en Den Bosch. In elke Yoghurt Barn wordt veel gevarieerd met allerlei verschillende yoghurtcombinaties. Ook ben je welkom om zelf je yoghurt samen te stellen, te genieten van een high-tea of een lekkere kop koffie te drinken met een goed boek. Op Instagram heeft Yoghurt Barn ondertussen 30.000 volgers (juli 2019). Al vanaf het ontstaan van de eerste vestiging in Utrecht speelt Instagram een grote rol in de marketing van Yoghurt Barn.

STACH

STACH is begonnen als een kleine winkel in Amsterdam en is uitgegroeid tot één van de populairste etenswinkels in Amsterdam. Het heeft ook vestigingen in Overveen en Utrecht. STACH staat bekend om haar verscheidenen aanbod, maaltijden en gezonde hapjes. Op Instagram groeit het merk gestaag, STACH heeft momenteel bijna 28.000 volgers (juli 2019).

Wat doen deze merken goed?

Yoghurt Barn gaat op haar kanalen ook samenwerkingen aan met populaire Instagrammers met een groot aantal volgers in de doelgroep, ook wel influencers genoemd. Daarnaast bundelt zij ook krachten met influencers door samen een yoghurtspecial te proberen en die te promoten via hun Instagram. Hierdoor wordt opnieuw de gewenste doelgroep bereikt en verleid om naar de winkel te komen om deze speciale yoghurt te proeven. STACH heeft de klant altijd op nummer één staan. De succesfactor achter haar Instagram pagina is dan ook de interactie met de klant.

De volgende drie factoren kunnen je op weg helpen bij het vormgeven van een succesvolle strategie op Instagram:

  • Zoek de interactie op

Interactie is van groot belang. Door te reageren op de foto’s die jouw bezoekers of volgers over jouw product of dienst plaatsen, laat je jezelf zien en geef je jouw merk een persoonlijk karakter.

  • Zet je volgers in het zonnetje

Het kan goed werken om de foto’s die jouw fans uploaden te reposten. Op deze manier worden de bezoekers op een leuke manier in het zonnetje gezet en worden klanten gestimuleerd om dit ook te doen.

  • Ga in zee met influencers

Laat jezelf zien door samenwerkingen aan te gaan met influencers op Instagram die invloed hebben op jouw online doelgroep.

Influencers of Sports op Instagram volg je hier!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
  • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht