Nieuws

Influ-answer time met Wilco van Rooijen!

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid is uitgegroeid tot dé dag om te laten zien wat duurzaamheid is. Voor bergeklimmer Wilco van Rooijen is het elke dag Dag van de Duurzaamheid. Voor hem betekent deze dag: meer herkenning en erkenning creëren rondom het begrip ‘duurzaamheid’. Door zijn beroep is hij al op vele prachtige plekken in de wereld geweest. Tijdens het bergbeklimmen is hij veel in de natuur en wordt daardoor met zijn neus op de feiten gedrukt. Zo realiseerde hij zich dat we te slordig omgaan met de natuur en dat we het slimmer en met meer respect voor de natuur zou kunnen aanpakken. “als we in de natuur zijn doen we de goede dingen, geen afval weggooien, zuinig op je water, warm of luchtig kleden. Waarom doen we dat dan niet altijd. We moeten nog een berg beklimmen en verzetten om duurzaam te leven. Maar ik ben er van overtuigd dat we donders goed weten hoe en wat we moeten doen maar het ook echt beoefenen net als trainen voor een sport is er nog niet altijd bij. Denk aan de stip op de horizon, zolang we erin blijven geloven en elkaar positief coachen moeten we actie ondernemen. En het begint bij jezelf” vertelt Wilco.

Missie Antarctica 2048

Zo ontstond in 2009 Missie Antarctica 2048. Met deze missie wil Team Wilco van Rooijen de jeugd betrekken bij duurzaamheid. “Als kind zeggen de begrippen ‘milieu’ en ‘duurzaamheid’ je weinig. En als je kijkt naar de nieuwe generatie kinderen al helemaal. Wij speelden vroeger nog veel buiten en hadden de grootste plezier in water en modder. Kinderen van de nieuwe generatie zitten meer binnen en maken daardoor veel gebruik van apparaten om zichzelf te vermaken. Dat hadden wij in onze tijd niet.” Team Wilco van Rooijen wil hen inspireren en vooral laten beleven dat we op het gebied van duurzaamheid technisch gezien veel kunnen, maar het nog te weinig doen. “Het is dus ons gedrag wat ons in de weg zit.”

Wilco is van mening dat wij mensen een bepaald geloof moeten hebben. “Gemeenschappelijkheid brengt je samen. Vroeger ging men naar de kerk toe, maar nu zijn we erg zoekende.” Met zijn passie voor de natuur gaat zijn aandacht momenteel vooral naar Antarctica. Antarctica is anderhalf keer groter dan Europa en is de belangrijkste sensor van onze planeet. Het ijs op Antarctica smelt zes keer harder dan onze modellen aangeven. “Als Antarctica daadwerkelijk geheel zou smelten stijgt de zeespiegel 58 meter. Nederland bestaat dan niet meer. Dus moeten we slimmer te werk gaan. En de kennis is er! Dit is dus een oproep.”

In 2048 verloopt het Environmental Protocol . Dit houdt in dat het laatste ongerepte continent, en belangrijkste zoetwaterbron, vrij verklaard kan worden. Team Wilco van Rooijen vind het belangrijk dat de jeugd van nu, hier kennis van krijgt. “Zij zijn de besluitvormers en het is hun aarde en daarom is het essentieel hen mee te nemen in deze missie.”

Andere initiatieven omtrent duurzaamheid

Thuis is Wilco all electric. Zo maakt hij géén gebruik van gas en verwarmt zijn huis met een warmtepomp, zonnepanelen en een zonneboiler. Daarnaast rijdt hij 100% elektrisch en zo veel mogelijk op eigen stroom. “Ik heb de afspraak om slechts één keer per twee jaar naar een verre bestemming te vliegen (helaas) en binnen Europa doen we alles met de Tesla.” Ook eet hij zo lokaal mogelijk en houd zo rekening met de natuur. Zo eet hij biologisch en zo min mogelijk vlees. Verder hangt zijn kledingkast steeds voller met duurzamere kleding.

Visie omtrent duurzaam leven in 2030

Als we Wilco vragen hoe hij de wereld ziet in 2030, twijfelt hij geen seconde. “Oersterk worden met elkaar en de natuur om ons heen. Dat we allemaal weten wat we eten en hoe we om moeten gaan met energie. Dingen die we nu niet slim doen. Ik hoop dat we onszelf tegen die tijd hebben heruitgevonden” antwoord hij hierop.

“Tegenwoordig moet alles harder en sneller, maar vertragen is het sleutel begrip. De juiste dingen doen, je purpose of life zoeken. Het is bijvoorbeeld niet gek dat er veel meer burn-outs onder jongeren ontstaan. Hier kunnen we niemand anders dan onszelf de schuld voor geven.” Hij hoopt dat iedereen zelf actie onderneemt en niet wacht tot de overheid dat doet. Zij motto is dat ook: dromen, durven, delen en DOEN!

Team Wilco van Rooijen

Met zijn team onderneemt Wilco projecten en expedities vanuit zijn motto en heldere filosofie. Met expedities, verhalen en avonturen wil Wilco grenzen over, dromen waarmaken en mensen inspireren. De natuur is namelijk zijn grote inspiratiebron. Hij leerde daar zijn belangrijkste levenslessen: to inspire, to engage, to sustain!

Wilco van Rooijen is ook in te zetten als influencer via ons platform, bekijk hier zijn profiel. Ben jij benieuwd wat Wilco voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 8 February 2023 Maak kennis met… Sophie! Read more
  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
Back to overview