Nieuws

Instagram Reels en influencer marketing

Vorig jaar heeft Instagram haar nieuwe videoplatform gelanceerd: Instagram Reels. Een platform boordevol nieuwe mogelijkheden. Het concept is niet geheel nieuw, het is namelijk te vergelijken met TikTok. Met deze nieuwe feature van Instagram kan je korte video’s maken van 15- of 30 seconden. Aan deze video’s kun je teksten, effecten en muziek aan toevoegen en direct delen op je profiel. Maar op welke manier kunnen influencers en organisaties Instagram Reels precies gaan inzetten? De zes belangrijkste tips, geïnspireerd door De nieuwe zaak, zetten we voor je op een rijtje.

  1. Wees origineel

Net als alle content voor social media is het ook voor Instagram Reels belangrijk dat het origineel en onderscheidend is. Hoe creatiever de content hoe groter de kans dat deze goed wordt ontvangen door je volgers en op de discovery page terechtkomt. Hier zie je een verzameling van berichten, IGTV’s en Reels die passen bij de content die jij graag ziet. Zo bereik je gemakkelijk veel mensen die jou nog niet volgen.

  1. Werk met content formats

Ook voor Instagram Reels zijn content formats heel belangrijk. Dit zijn vaste formats waarin je content deelt. Hierdoor hoef je geen uren na te denken over wat je wilt  plaatsen op social media en is jouw content herkenbaar voor je volgers. Dit zorgt er ook voor dat volgers sneller geneigd zijn om terug te keren voor een nieuwe Instagram Reels.

  1. Speel in op de trends

Instagram Reels staat inmiddels bekend om de vele challenges die worden gedaan. Hier kan je als bedrijf heel goed op inspelen. Het is dus belangrijk om deze challenges en trends goed in de gaten te houden en er je eigen draai aan te geven.

  1. Bedenk voor wie je de content maakt

Ook voor Instagram Reels is het belangrijk om goed te bedenken voor wie je de content maakt. Houd dus altijd je doelgroep in gedachten als je een nieuw concept uitwerkt.

  1. Werk samen met influencers

De opkomst van Instagram Reels biedt een nieuwe weg voor creativiteit en een potentieel voor influencers. Het is dé bestemming voor snelle en leuke content. Influencers weten als geen ander hoe je succesvolle content maakt voor Instagram. Zij filmen/fotograferen al recepten, do-it-yourself hacks en de altijd populaire dansnummers in korte video’s van 15-30 seconden, aangedreven door een uitgebreide muziekbibliotheek. Naast authentieke en goede content bereik je samen met influencers ook nog eens een veel groter publiek. Instagram Reels kan gedeeld worden als post in de feed, een verhaal of privébericht. Met het bereik van influencers zorgt dit voor maximale zichtbaarheid en creativiteit om jouw product onder de aandacht te brengen.

  1. Deel consistent content met je volgers

Ook voor Instagram Reels geldt dat het belangrijk is dat je op vaste momenten en consistent nieuwe video’s deelt met jet volgers. Tip: kijk in je Instagram statistieken welke momenten voor jouw het hoogste bereik hebben en neem dit mee!

Kortom: genoeg mogelijkheden om als merk maar ook als influencer aan de slag te gaan met Instagram Reels!

Via ons platform kun je als merk influencers via Instagram Reels inzetten. Zo wordt jouw merk onder de aandacht gebracht bij jouw doelgroep.

 

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview