Nieuws

Instagram in 2022

Het algoritme van Instagram

Instagram, Facebook, Whatsapp, TikTok, ze zijn stuk voor stuk niet meer weg te denken uit onze digitale samenleving. Ze nemen veel tijd in beslag omdat het nu eenmaal is ontworpen om onze aandacht vast te houden. Daar wordt het Instagram algoritme steeds beter in. Zo wordt content door het algoritme beter beoordeeld wanneer de content de aandacht van de kijker vasthoudt en worden meer inhoudelijke reacties als beter beoordeeld dan een korte reactie onder een post. Niet alleen op dat gebied wordt het algoritme steeds beter, maar ook als het gaat om het herkennen van onjuiste of gevoelige content. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening, maar dat ligt soms gevoelig. Een meningsuiting kan leiden tot heftige discussies die uit de hand kunnen lopen. Volgens sommige mensen moest Instagram ingrijpen. Instagram heeft hier gehoor aan gegeven door het beeld met ‘’gevoelige inhoud’’ te introduceren. Deze knop biedt de kijker de mogelijkheid om na te denken voordat hij de content ziet of hij deze daadwerkelijk wil zien. Niet alleen volwassenen kunnen deze content te zien krijgen, maar ook kinderen. Instagram is druk bezig om ervoor te zorgen dat kinderen deze content niet meer te zien krijgen en proberen kinderen op meerdere manieren te beschermen van social media.

Zo wil Instagram de ‘’Take a break’’ knop introduceren, wanneer kinderen (te) lang hun tijd op social media besteden. Op deze manier wil zij kinderen beschermen tegen lange schermtijd, maar het blijft ook bij een knop die gewoon weggedrukt kan worden.

Een veelbelovend jaar voor de influencers

2021 is een goed jaar geweest voor influencers, maar 2022 beloofd een nog beter jaar te worden. Uit een enquête van Hubspot is gebleken dat 61% van de ondervraagde B2C marketeers hebben aangegeven dat influencer marketing hen het beste rendement heeft opgeleverd in 2021. Dit beloofd veel goeds voor 2022. Influencer marketing wordt steeds bekender onder bedrijven. En daarom maken steeds meer bedrijven meer budget vrij voor deze vorm van marketing. Ook kiezen zij er sneller voor om een langdurige samenwerking aan te gaan. Niet alleen wekt dit meer vertrouwen en bekendheid onder de volgers van de influencers, maar het draagt ook nog eens bij aan de verkoop van producten. Net zoals bij advertenties kan het even duren voordat er daadwerkelijk een aankoop wordt gedaan door de doelgroep. Dit beginnen steeds meer bedrijven in te zien en dat brengt ons ook bij de volgende trend voor 2022.

Always on influencer marketing

Een belangrijke trend voor 2022 zal hoogstwaarschijnlijk ‘’always on campanges’’ worden. Maar wat is dat precies? Het is in ieder geval geen marketingvorm waarbij jij je doelgroep bestormt met content en reclame. Het draait om de juiste timing: de juiste mensen op het goede moment bereiken met een interessant verhaal. Ook gaat het erom dat je structureel zichtbaar bent met de gecreëerde content die goed wordt gewaardeerd door de doelgroep. Net zoals influencers een band opbouwen met hun following kan een merk dit ook doen via de influencers. Door regelmatig op de feed van een influencer te komen kan je vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij de following. Daarnaast geeft een always on campagne de mogelijkheid om te meten, te verbeteren en om nieuwe dingen uit te proberen. Always on campagnes zijn dus een must do!

Instagram shopping

Instagram heeft in 2021 met de e-commerce trein kunnen meeliften. Dit hebben zijn natuurlijk gedaan met Instagram shopping. Deze trend zal zich naar verwachting alleen maar door blijven zetten in de komende jaren. Volgens e-marketer wordt social commerce een industrie van 80 miljard dollar in 2025. Bedrijven zullen hier volop gebruik van gaan maken. En wie gaan ze inzetten om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen? Juist, influencers. Instagram is zelfs bezig met het uitrollen van ‘’branded content partnerships’’. Hiermee gaan zij samen met een groepje creators nieuwe functies uittesten. Eén van die functies is bedoeld om creators te helpen om makkelijker samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Een andere interessante functie gaat bedrijven helpen om makkelijker creators te ontdekken om mee samen te werken. Ook zal deze functie helpen om makkelijker contact met elkaar te leggen.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview