Nieuws

Influ-answer time met Shanice Silva Cruz!

Shanice Silva Cruz is dé Nederlandse BMX Freestyle atleet. Shanice heeft meerdere sporten beoefend voordat ze bij BMX kwam. Inmiddels is ze Nederlands kampioen, werd ze zevende op het Wereldkampioenschap in 2017 en is haar grote doel om goud te winnen tijdens de Olympische Spelen. Wij waren erg benieuwd naar haar zoektocht voor haar nu ultieme sport en hebben daarom een aantal vragen gesteld. Ben je ook benieuwd naar Shanice haar verhaal?

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Als klein fietsertje was ik al gedreven om gelijk voor het maximale te gaan. Het begon al toen ik heel jong was en ik Inge de Bruijn goud zag pakken op de Olympische Spelen. Ik zwom mee op mijn luchtbed voor de tv. Na een lange zoektocht van verschillende sporten, eindigde bij de BMX freestyle. Helaas is deze sport in Nederland nog heel erg klein dus was de stap om internationale wedstrijden te doen al heel snel gemaakt.

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Ik heb het meeste geleerd om ijverig geduld te hebben om iets te bereiken. Meestal met een trick leren is het een spel tussen zowel techniek als je spanning controleren. Je kan je voorstellen dat de momenten voordat je land erg spannend zijn. Want je moet voorkomen voordat je op z’n kop land. Deze eigenschappen moet je dus zeker de baas zijn. Maar áls je dan goed land, is de blijdschap en adrenaline oneindig.

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, hoe heb jij je hierop aangepast?

Ik kwam helaas net uit een blessure, dus verheugde me er juist op om terug te komen. Maar we hebben niet bij de pakken neergezeten. We zijn gaan kijken welke fundamenten ik zou kunnen aanpakken om later in het jaar snellere stappen te kunnen maken. Dus project ‘Fundamentos’ ging van start. Van boeken lezen, naar speaker krachttraining tot het bouwen van een nieuwe mindset. Op dit moment is het geduld hebben en wachten totdat ik het kan uitrollen in het nieuwe seizoen.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Ik zou heel graag zowel nog een Europese- als Wereldtitel willen pakken. Aangezien deze kampioenschappen nieuw zijn in mijn sport, wil ik er nog een paar op mijn naam zetten.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Shanice en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview