Nieuws

Influ-answer time met Rosalie van der Hoek!

Rosalie van der Hoek is 25 jaar en professioneel tennisster. Van jongs af aan is Rosalie al dag en nacht bezig met haar sport en op het moment staat ze nummer 115 van de wereld! Omdat wij erg benieuwd waren naar Rosalie en haar topsport carrière, hebben wij haar een aantal vragen gesteld. Lees het antwoord daarop nu hieronder!

Kun je iets vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Toen ik acht jaar oud was kwam ik via mijn moeder in aanraking met tennis. Het begon met één keer per week trainen en al snel ging ik vaker trainen. Op mijn tiende speelde ik mijn eerste toernooi in het buitenland en vanaf dat moment droomde ik ervan om professioneel tennisster te worden. In de jeugd behoorde ik altijd tot de beste spelers en was het een kwestie van tijd om de overstap naar de senioren te maken. De overstap van jeugd naar senioren was voor mij een hele lastige periode omdat ik niet aan de verwachtingen voldeed. Ik verloor het plezier in het spelletje en twijfelde of ik dit nog wel wilde. Sinds twee jaar focus ik mij volledig op het dubbelspel en sta nog steeds achter mijn beslissing!

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Een van mijn mooiste sportmomenten was het winnen van mijn eerste grote internationale toernooi bij de jeugd! Het was een toernooi tot en met veertien jaar en werd gezien als een tennis Wereldkampioenschap voor de jeugd. Het toernooi werd georganiseerd in Leeuwarden (De Windmill Cup) en de hele zomer leefde ik toe naar dit toernooi. Die week speelde ik mijn beste tennis! Het was mooi om dit moment te kunnen delen met mij familie en trainers die allemaal op de tribune zaten tijdens de finale.

Mijn grootste leermoment was vorig jaar in China tijdens een toernooi in Liuzhou. Ik raakte in de eerste ronde geblesseerd aan mijn arm en kon niet meer serveren. Ik wilde per se doorspelen dus vroeg aan mijn partner of ze het erg vond dat ik onderhands zou serveren. We wonnen uiteindelijk drie wedstrijden met onderhands serveren en verloren in de finale. Het was zo mooi dat ik een partner had die het accepteerde en dat wij samen tot een oplossing zijn gekomen om er het beste van te maken. Accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals wij willen, maar dat je met lelijk tennis en veel creativiteit ook heel ver kan komen. Ik kwam er die week weer achter waarom ik het spelletje zo mooi vind. En het heeft mij ook laten beseffen dat dit echt is wat ik wil!

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst. Hoe heb jij je hierop aangepast?

De eerste weken heb ik even helemaal niks gedaan. Wij reizen bijna dertig weken per jaar dus ik vond het heerlijk om even helemaal niks te doen. Het was ook een mooie kans om alle pijntjes extra rust te geven en weer fris op de baan te staan. Nu ben ik weer langzaam aan het opbouwen en hopelijk mogen we snel weer toernooien spelen.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Ik was 2020 heel lekker begonnen met twee titels en een halve finale op een WTA (Women’s Tennis Association) toernooi en daardoor ook mijn hoogste ranking tot nu toe behaald (115). Na de corona hoop ik snel te kunnen doorstromen naar de Top100 en dan ook Grand Slams te spelen!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Rosalie en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview