Nieuws

Influ-answer time met Niek Kimmann!

Niek Kimmann besteedde van kleins af aan al zijn vrije tijd aan fietsen. Naast dat hij in 2015 zijn eerste Wereldbeker heeft gewonnen, reed hij in 2016 de Olympische Finale met gescheurde enkelbanden en een gebroken middenvoetsbeentje. Ben jij ook benieuwd wat Niek nog meer heeft meegemaakt in zijn sportcarrière en hoe hij aan de top is gekomen? Je leest het hieronder!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Toen ik zeven was kwam ik via een vriendje van de basisschool in aanraking met BMX. Ik was meteen verkocht. Ik was niet meteen heel goed, maar ik vond het gewoon prachtig om te doen. Al mijn vrije tijd was ik aan het fietsen, en ik denk dat ik mij daardoor ook wist te ontwikkelen. Op mijn zeventiende kwam ik bij de Nationale Selectie. Ik trainde als junior dus al met de senioren mee, dat jaar heb ik zoveel geleerd dat ik Wereldkampioen werd bij de junioren. Het jaar erop werd ik zelfs Wereldkampioen bij de senioren.

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

In 2015 won ik mijn eerste Wereldbekerwedstrijd ooit, op Papendal. Om op achttienjarige leeftijd voor eigen publiek én voor rijders waar ik altijd tegenop keek een Wereldbeker te winnen, was wel heel bijzonder.

Als sporter leer je constant. Ik weet moment niet de mooiste, maar wel eentje die is blijven hangen. De val van mijn teamgenoot Jelle van Gorkom heeft mij wel doen beseffen dat je kansen moet pakken als ze er zijn en er uit moet halen wat erin zit. Voor hetzelfde geld krijg je zo’n kans nooit meer.

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, zo ook de Olympische Spelen, hoe heb jij je hierop aangepast?

We zagen het al een tijdje aankomen, maar als sporter vond ik het natuurlijk wel jammer. Als ik om me heen keek en zag hoeveel mensen het door de huidige situatie financieel moeilijk kregen, kon ik het voor mezelf wel sneller relativeren. Ik probeer nu wat dingetjes te doen waar ik normaal in het seizoen niet aan toe kwam. Ik vind BMX-en gewoon mooi, ook als er geen wedstrijden zijn. Dus ik probeer gewoon lekker te trainen, om er voor te zorgen dat ik klaar ben als we weer los mogen.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Als sporter kun je overal uitdagingen in zien, dus het is moeilijk om maar één ding te kiezen. Ik heb in 2016 de Olympische Finale gereden met gescheurde enkelbanden en een gebroken middenvoetsbeentje na een val in de kwartfinales. Daar ben ik trots op, maar ik zou graag nog een keer een Olympische Finale willen rijden wetende dat ik fysiek 100% ben.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Niek en benieuwd wat hij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 30 June 2021 Sales manager – Influencers of Sports Read more
  • Nieuws 6 April 2021 Tips en tricks voor TikTok Read more
Back to overview