Nieuws

Influ-answer time met Martina Wegman!

Martina Wegman is de eerst kano slalom atleet die gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen in Tokyo, sinds 2008. Martina heeft gevaren op de wildste rivieren en in de meest ontastbare omgevingen. Omdat wij erg benieuwd waren naar haar avonturen en de overstap van wildwaterbanen naar de kano solo sport, hebben we haar een aantal vragen gesteld!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Vier jaar geleden was ik de wereld aan het verkennen, varend op de wildste rivieren ver weg van kunstmatige wildwaterbanen en de sport kano slalom. In september dit jaar heb ik het onmogelijke gecreëerd door me te kwalificeren voor De Olympische Spelen in Tokyo. De eerste kano slalom atleet sinds 2008!

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Poeh, daar moet ik even goed over na denken. Het gehele plaatje van de ontwikkeling van de sport en doordat onze sport individueel is en zeer uniek in Nederland. Het creëren van een systeem, team en de samenwerken hiervan. Een 1-op-1 relatie met een coach is niet altijd makkelijk, maar gaandeweg, via up en downs, versterkt deze samenwerking en creëer je een team waarop je kunt bouwen en die je doet groeien.

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, zo ook de Olympische Spelen, hoe heb jij je hierop aangepast?

Eigenlijk was ik vrij positief met het nieuws dat de Olympische Spelen zijn uitgesteld, omdat ik eerder bang was dat de Spelen afgelast zouden worden. Aangezien ik de specifieke tak kano slalom relatief kort beoefenen, ben ik blij met het extra jaar. Ik werk nu pas één jaar met mijn coach en kan sinds vorig jaar pas gebruik maken van verschillenden services van het watersportverbond. Dit, en het extra jaar helpt mij hopelijk om in een top vorm te zijn in 2021. Tevens is het natuurlijk belangrijk dat alle sporters de kans hebben zich voor te bereiden, zodat de wedstrijd eerlijk gehouden kan worden.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Ik doe de sport met name omdat ik er veel plezier in heb. Dit plezier hoop ik altijd te blijven houden en over te kunnen brengen naar anderen. Ook al ben ik niet super goal georiënteerd, maar focus op mijn eigen groeien en probeer zo goed mogelijk te worden.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Martina en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview