Nieuws

Influ-answer time met Margot van Geffen!

Deze week is het de beurt aan tophockeyster Margot van Geffen! Margot heeft haar plek binnen het Nederlands Elftal weten te bemachtigen en heeft inmiddels al 154 interlands achter de rug. De fanatieke hockeyster is te vinden op het middenveld en heeft onder andere de Olympische Spelen in Londen 2012 gewonnen met het toenmalige team. Omdat wij erg benieuwd zijn naar haar carrière én benieuwd zijn hoe zij aan de top is gekomen, hebben wij haar een aantal vragen gesteld.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw sportcarrière en hoe je aan de top bent gekomen?

Ik ben als zesjarig meisje begonnen in Tilburg bij de hockeyclub Forward. Deze hockeyclub is inmiddels gefuseerd en heet nu HC Tilburg. Ik was altijd fanatiek en wilde het liefst elke dag hockeyen. Mijn opa zei altijd “die rooie kom je twee keer tegen”. Nog steeds sta ik bekend om mijn energie, loop- en doorzettingsvermogen.

Zo ben ik dus ook aan de top gekomen door altijd maar door te gaan en met tegenslagen. Zo ben ik weleens niet geselecteerd en daar moet je mee om leren gaan. Bewijzen dat ik het wel kan ook al ben ik van nature geen technische speler.

Wat is tot nu toe het mooiste sportmoment uit je carrière?

Dat zijn er eigenlijk twee. Het behalen van Goud bij de Olympische Spelen in Londen 2012. Dit waren mijn eerste Spelen en mijn familie was aanwezig bij iedere wedstrijd in het stadion. Ook ooms, tantes, vrienden en vrienden van mijn ouders vlogen voor 1 of 2 wedstrijden naar Londen. Dat maakt het allemaal extra speciaal.

Mijn tweede sportmoment wat me enorm is bijgebleven is het behalen van Goud tijdens het WK in Den Haag. Een vol oranje ADO stadion en we hadden het toernooi zo overtuigend gespeeld en gewonnen. Ook omdat het in Nederland was kwamen hier elke wedstrijd weer speciale mensen kijken.

Wat is tot nu toe het grootste leerpunt uit jouw carrière? 

Grenzen aangeven. Doorzettingsvermogen is mijn kracht en tegelijkertijd ook mijn valkuil.

Afgelopen september tot en met december heb ik moeten revalideren van een hamstring pees blessure. Ik kreeg hier in 2014 al wat last van, maar toch door gegaan. Bij de warming-up moest ik even door komen, maar eenmaal warm voelde ik het niet zo erg en kon ik er wel doorheen rennen. Zo heb ik ook een zomer op ibuprofen gespeeld en dan had ik nergens last van. Tot ik op een gegeven moment merkte dat ik bepaalde hockeytechnieken ging vermijden zodat ik geen pijn voelde.

Vlak daarna toch een MRI-scan aangevraagd en dat resulteerde in het feit dat ik de eerste helft van de competitie moest missen.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Margot en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview