Nieuws

Influ-answer time met Lieke Klaver!

Lieke Klaver is een Nederlandse atlete, gespecialiseerd in hardlopen op de afstanden 100, 200 en 400 meter. Zo heeft ze onder andere Nederland vertegenwoordigd op de wereldkampioenschappen atletiek 2019 en nam ze deel aan de 4 x 400 meter estafette. Hier is ze samen met haar team op de zevende plek geëindigd en geselecteerd voor de Olympische Spelen. Haar topsportcarrière als senior is nog maar net van start en daarom zijn wij erg benieuwd naar haar verhaal en carrière tot nu toe. Lees het interview hieronder!

Hoe ben je aan de top gekomen?

De start van mijn carrière is altijd heel luchtig geweest en gebleven. Ik begon met trainen bij SAV in Grootebroek, een plaats gelegen in West-Friesland. Uiteindelijk ben ik toch verhuisd naar Arnhem om te trainen op Papendal, het Nationale Topsportcenter en heb ik in 2014 deelgenomen aan mijn eerste WK Junioren. Daarna volgde ook het EK Junioren. Echter liep het niet altijd hoe ik het wilde, zo liet ik weleens het stokje vallen tijdens de estafette en ben ik twee keer zesde geworden op de 200 meter. Het was het allemaal net niet. Wel bleef ik altijd hard werken en gaf ik niet op.

Dit jaar miste ik het EK onder 23 jaar omdat ik geblesseerd raakte, maar ben ik toch op het WK terecht gekomen met de 4 x 4 estafette en hebben we de Olympische Spelen gehaald. Dit wordt voor mij de eerste Olympische Spelen waar ik enorm naar uitkijk. We gaan hier met een team van vier heen voor de 4 x 4 estafette. Natuurlijk wil ik ook individueel naar de Olympische Spelen met de 200 meter sprint. Er is voor mij altijd een motivatie om beter te presteren zodat ik nog verder kom richting de top.

Zijn er dingen die je hebt moeten laten om aan de top te komen?

Grappig dat je dit vraagt. Ik krijg best wel vaak de vraag of ik dingen heb moeten laten. Natuurlijk maak je andere keuzes, maar het voelde niet alsof ik er iets voor moest laten. Het vormt je en het uiteindelijk wordt het je levensstijl. Zo heeft de een de levensstijl van een typische student die het sporten moet laten. Mijn gedachte is precies andersom, ik kan sporten, maar moet daarvoor het studentenleven laten vallen. En dat voelt niet eens als laten ‘vallen’ omdat sporten voor mij het mooiste is wat er bestaat. Natuurlijk wil je in je pubertijd wel eens met je leeftijdsgenoten mee de kroeg in, maar ik heb het niet als storend ervaren.

Wat is jouw grootste motivatie tijdens je topsportcarrière?

Ik denk mijn nieuwsgierigheid. Iedere dag ben ik weer nieuwsgierig hoe mijn lichaam vandaag gaat zijn en reageren. Daarnaast heb ik, zoals ik eerder al aangaf, de motivatie om uiteindelijk alleen op de Olympische Spelen te staan. Ik ben benieuwd of ik ooit wereldkampioen kan worden.

Wat is het mooiste leermoment uit jouw sportcarrière?

Iedereen kan zich waarschijnlijk nog het moment herinneren waarop je van puber- de volwassenfase in gaat. Die verandering staat mij erg bij. Als puber vond ik het lastig om bepaalde keuzes te maken, zoals: ga ik de stad in of ga ik trainen? De afwezigheid bleef niet opgemerkt bij mijn coach en hij wees mij er dan ook op. Toen besloot ik voor mezelf te kiezen. Ik wilde op topniveau presteren en daar hoort een bepaald gedrag bij. Nieuwe kansen, ook voor het buitenland, blijven zich voordoen. Maar nu weet ik wat ik wil kan ik nee zeggen en blijven focussen op mijn eigen doelen. Het volwassen worden heeft enorm bijgedragen aan mijn doelstellingen voor de toekomst. Zo staat individueel deelnemen aan de Olympische Spelen hoog op mijn lijstje.

Waar ligt momenteel de focus?

Het reizen! Ik ga over vijf weken voor twee maanden naar Zuid-Afrika en daar focus ik me momenteel heel erg op. Het is een nieuwe stap in mijn carrière en tegelijkertijd heel spannend. Het is iets wat ik alleen ga ondernemen, maar ik heb er enorm veel zin in en denk dat het goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Qua wedstrijden focus ik op de Olympische Spelen en het EK wat daarna volgt. Ooit hoop ik natuurlijk wereldkampioen te worden.

Lieke is ook in te zetten als influencer via Influencers of Sports. Wil je Lieke volgen op Instagram? Dat kan hier. Benieuwd wat Lieke voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview