Nieuws

Influ-answer time met Leonne Stentler!

Influ-answer time met Leonne Stentler!

Leonne maakte de stap van amateurvoetbal naar professioneel voetbal bij ADO Den Haag. Op 12 maart 2009 maakte zij haar debuut voor Oranje waarvoor ze uiteindelijk zeventien interlands speelde. Zij kijkt met trots en plezier terug op haar carrière in het Oranje elftal. “Ten eerste natuurlijk super tof om Oranje te halen. Ik heb heel lang gedacht dat ik daar nooit terecht zou komen, het was wel altijd een droom. Ik was niet echt een super talent, dus toen dat eenmaal lukte was dat zo leuk. Ik vond het echt geweldig” laat Leonne weten.

Oranje Elftal

Op vrij ‘late’ leeftijd maakte Leonne een overstap naar het Oranje elftal. “Volgens mij was ik toen 22. De grote namen komen soms op hun 17e of 18e al bij het elftal, zij maken dan hun debuut. Onder 19 kun je zien als jong Oranje en daar zat ik dan wel in, maar als je dan niet gelijk de stap maakt naar het A-elftal raak je eigenlijk een beetje buiten beeld. Dus ik dacht toen, dat gaat me nooit meer lukken. Maar uiteindelijk is dit wel gelukt en daar ben ik heel erg blij mee.”

OranjeLeeuwinnen

Vanavond spelen de OranjeLeeuwinnen hun kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Als wij Leonne vragen naar voorspellingen acht zij de kans groot dat de OranjeLeeuwinnen gaan winnen. “Ik denk dat dit een relatief makkelijke wedstrijd wordt. Het zal misschien iets minder makkelijk dan tegen Estland zijn, Turkije staat redelijk laag op de wereld ranking. Ik hoop dan ook wel op winst met lekker veel doelpunten. Afgelopen vrijdag was een uitwedstrijd en dat kan dan nog wel eens vervelend zijn. Dan kom je op een ander veld met bijvoorbeeld slechte omstandigheden. Maar ja nu spelen ze natuurlijk thuis in het Abe Lenstra stadion en met al het vertrouwde publiek achter hen.”

Mooiste sportmoment

Als wij Leonne vragen naar haar mooiste sportmoment benoemt zij de dubbel die zij pakte met ADO Den Haag. “Sarina Wiegman was onze coach, al vijf jaar. We waren al drie keer tweede geworden in de Eredivisie en we hadden echt een heel leuk en goed team. Als je iedereen in het team apart zag, dacht iedereen daar hoef je je geen zorgen om te maken. Maar uiteindelijk zijn we een super goed team geworden. Het laatste seizoen was iedereen er ook van overtuigd dat we kampioen zouden worden en de beker zouden winnen. Toen dat lukte was dat echt een droom die uitkwam, zo vet! Dat team was gewoon super, ik denk dat er nooit meer zo’n team gaat komen.”

 

Analist

Momenteel zit Leonne iedere week bij de NOS als analist van de mannen eredivisie. “Ik vind het echt heel leuk, maar ook goed dat het eindelijk kan om als vrouw zijnde over mannenvoetbal mee te praten.” Het volgen van alle wedstrijden doet zij dan ook trouw. “Daarnaast doe ik aan sport consultancy via ESC met mijn collega Hassnah Elhage. We zijn momenteel verschillende projecten aan het opzetten, daar kan ik binnenkort meer over vertellen 😊” Via SportsSpeakers is Leonne ook te boeken als spreker voor op evenementen.

Het profiel van Leonne op onze website is hier terug te vinden. Zij is voornamelijk actief op Instagram en Twitter. Op Instagram deelt Leonne voornamelijk foto’s van haar dagelijkse leven waar haar interesse voor voetbal op alle vlakken terugkomt. Ben jij benieuwd wat Leonne voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 8 February 2023 Maak kennis met… Sophie! Read more
  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
Back to overview