Nieuws

Influ-answer time met Kirsten Knip!

Kirsten Knip begon op tien jarige leeftijd met volleybal en op haar vijftiende ging ze al uit huis om op Papendal te wonen. Al snel kwam ze in Jeugd Oranje, daarna kwam het grote Oranje en inmiddels heeft ze al in meerdere landen gewoond. Met het nationale team is ze hard aan het trainen voor het Wereldkampioenschap 2022 in eigen land! Ben jij ook zo benieuwd naar Kirsten en haar verhaal? Lees het snel hieronder!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen? 

Ik ben begonnen met volleybal toen ik tien jaar was in mijn geboorteplaats Enkhuizen. Hier speelde ik al snel op derde divisie niveau en één jaar op eerste divisie niveau. Op mijn vijftiende ging ik uit huis om te spelen bij het Talenten Team en te wonen op Papendal. Ook speelde ik bij Jeugd Oranje. Jeugd Oranje werd Jong Oranje en vervolgens kwam het grote Oranje! Qua clubs heb ik vier jaar in de Eredivisie gespeeld, voordat ik naar het buitenland vertrok. Na Frankrijk en Duitsland speelde ik dit seizoen in Roemenië en zijn we ondanks Corona toch nog als kampioen bekroond!

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe? 

Het aller tofste toernooi dat ik heb mogen spelen is het Wereldkampioenschap 2018 geweest in Japan. Hier stegen we boven onszelf uit en hadden zelf niet verwacht super ver te komen. Uiteindelijk zijn we vierde geworden! Helaas geen podiumplaats, maar van tevoren hadden we hiervoor getekend. Erg tof hoe we alles en iedereen deden verbazen! Inclusief onszelf.

De meeste sportcompetities en -evenementen lagen voor een langere tijd stil of zijn verplaatst, hoe heb jij je hierop aangepast? 

In het begin had ik het idee bezig te moeten blijven, maar op een gegeven moment dacht ik: Kirs, geef je lichaam toch eens lekker rust. Dus dat heb ik ook echt wel gedaan. Daarnaast ben ik wat work-outs via YouTube gaan doen, heb ik tennisles genomen en ben ik lange wandelingen gaan maken met mijn hond Harvey! In het volleybal gaan we altijd maar door. Van oktober tot mei spelen we bij de club, van mei tot oktober bij het nationaal team. Dus ik kon de rust wel even goed gebruiken.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Eigenlijk ben ik al heel blij met wat ik tot nu toe mee heb mogen maken. Natuurlijk zijn de Olympische Spelen iets waar je bij wil zijn, maar dan ben je alweer vier jaar verder. Ik bekijk het liever per zomer of per twee jaar. In 2022 hebben we de Wereldkampioenschappen in eigen land, dat is wel iets waar ik naar uit kan kijken!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Kirsten en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview