Nieuws

Influ-answer time met Kira Toussaint!

Deze week is het de beurt aan drievoudig Europees Kampioen zwemmen en influencer Kira Toussaint! Haar specialiteit is de rugslag met vier keer Nederlands record als gevolg. Momenteel is Kira zich aan het voorbereiden voor haar tweede Olympische Spelen in Tokio. Omdat wij erg benieuwd zijn naar haar carrière én benieuwd zijn hoe zij aan de top is gekomen, hebben wij haar een aantal vragen gesteld.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière en hoe jij aan de top bent gekomen?

Vanaf mijn 13e heb ik altijd met de beste van Nederland mee gedaan. Toen ik 18 was, was ik er nog niet klaar voor om mijn hele leven aan zwemmen te wijden. Ik wilde ook andere dingen doen zoals studeren. Ik ben toen naar Amerika verhuisd om daar mijn studie en zwemmen te kunnen combineren. In Amerika heb ik een compleet andere techniek voor de rugslag geleerd, maar voor de rest waren de trainingen eigenlijk veel te zwaar en intensief. In december 2017 ben ik afgestudeerd met een bachelor in bewegingswetenschappen. Ook ben ik toen terug verhuisd naar Nederland om mijn carrière voort te zetten in Amsterdam bij het High Performance Center. Door de nieuw aangeleerde techniek en een fysiologisch veel slimmer trainingsprogramma, met vooral veel meer rust, heb ik de afgelopen 2 jaar hier in Amsterdam heel veel stappen gemaakt. Dit werd uiteindelijk beloond werd met 3 Europese titels in december 2019. Ook heb ik mij gekwalificeerd voor mijn tweede Olympische Spelen in Tokio.

Wat is tot nu toe het grootste leerpunt uit jouw carrière?

Ik ben erachter gekomen dat zwemmen niet mijn identiteit is. Toen zwemmen in december 2018 weg viel voelde het in het begin alsof ik alles kwijt was. Op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat er veel belangrijkere dingen zijn in het leven dan mijn sport. Ik heb beter leren relativeren waardoor ik nu veel vrijer kan racen in wedstrijden.

Wat is tot nu toe jouw mooiste sportmoment?

Mijn allereerste Europese titel op de 100 rugslag in Glasgow 2019. Toen het Wilhelmus ging spelen en ik daar met mijn medaille stond werd ik heel emotioneel. Precies een jaar daarvoor had ik het nieuws gekregen over mijn ‘positieve’ doping test (wat uiteindelijke een grote fout bleek te zijn). Na alle ellende was het gevoel van revanche echt fantastisch. Ik kon het dan ook niet droog houden op het podium.

Als je in de toekomst kijkt, wat hoop je nog te bereiken tijdens jouw carrière?

Ik wil een Olympische medaille winnen en Wereld Kampioen worden.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Kira en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview