Nieuws

Influ-answer time met Jorden Bres!

Om als sporter een mooie prestatie neer te zetten tijdens wedstrijden moet er van tevoren flink getraind worden. Één van de trainers die vele topsporters begeleidt in voorbereiding op de Europese, Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen is Jorden Bres. Jorden is werkzaam als Strength & Conditioning trainer bij het NOC*NSF voor TeamNL. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van fysieke trainingsschema’s van de sporters. Wij konden niet anders dan hem een aantal vragen te stellen over zijn sportcarrière.

Kun je ons iets meer vertellen over de weg die je hebt afgelegd om als trainer bij NOC*NSF terecht te komen?

Zelf heb ik lange tijd aan judo gedaan. Daarnaast is krachttraining een grote passie van mij. Op een gegeven moment stopte ik met judoën en was ik wel al actief als sportinstructeur bij Defensie. Het was toen wel duidelijk voor mij dat ik werkzaam wilde blijven binnen de topsport en dan met name op het fysieke trainingsgebied. Toen ben ik rond gaan kijken, veel om me heen gaan vragen en uiteindelijk ben ik via via in contact gekomen met iemand van het NOC*NSF. Hier ben ik nu 11 jaar werkzaam als Strenght & Conditioning trainer.

Wat was jouw motivatie om te werken binnen de topsport?

Ik vind topsporters hele fascinerende mensen, ze doen alles voor dat ene grote doel. Daarnaast had ik het idee dat er op het gebied kracht- en conditietraining nog wel veel winst te behalen viel. Daar wilde ik mezelf verder in verdiepen.

En hoe kom je er dan als trainer tussen? Er zijn namelijk wel meerdere goede trainers?

Grappig dat je dit vraagt, want deze vraag krijg ik heel vaak teruggekoppeld. Op het moment dat een sporter goede resultaten boekt op een EK, WK of tijdens de Olympische Spelen gaat dat snel rond. Dan wordt de naam van de trainer ook vaak genoemd. Ik heb het geluk dat veel sporters die ik heb begeleidt het goed hebben gedaan. Zo ben ik eigenlijk door meer sporters en bonden gevraagd om verschillende topsporters te gaan begeleiden!

Wat zijn topsporters die jij hebt begeleidt of begeleid?

De sporters met wie ik onder andere heb gewerkt zijn: Epke Zonderland, Marianne Timmer, Henk Grol, Dex Elmont, Noël van ’t End en Michel Mulder.

Wat is tot nu toe het mooiste sportmoment uit je carrière?

Ik denk het moment dat Epke Zonderland Olympisch Goud pakte tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012. Daar krijg ik nog steeds kippenvel van.

Jorden Bres is naast zijn baan bij het NOC*NSF ook actief als Personal Trainer en verzorgt clinics, seminars en cursussen. Hij weet met deze activiteiten diverse doelgroepen te bereiken. Ben jij na het lezen van dit interview enthousiast over Jorden en benieuwd wat hij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview