Nieuws

Influ-answer time met Japke Janneke!

Japke Janneke is 29 jaar en woont momenteel in Utrecht. Als fulltime blogger en content creator probeert ze dagelijks zoveel mogelijk mensen te inspireren om in beweging te komen. Dit doet ze door middel van het schrijven van blogs en door het delen van sportieve plaatjes op haar Instagram. Al vanaf jongs af aan heeft Japke een passie voor schrijven en sport. Deze passies combineert ze door haar volgers een kijkje te geven in haar dagelijkse bezigheden. Momenteel zijn hardlopen en wielrennen sporten die ze beoefent en waar ze haar volgers dagelijks bij betrekt. Omdat wij erg benieuwd zijn naar haar passies, doelen en sportervaring hebben wij haar een aantal vragen gesteld!

Hoe is jouw passie voor sport ontstaan?

Sporten en bewegen zijn twee dingen waar ik niet zonder kan. Al van kleins af aan ben ik fanatiek geweest binnen de sport. Na jarenlang langebaan schaatsen te hebben gedaan, stopte ik daar op mijn 18e mee. Toen ging ik studeren aan de Rijksuniversiteit in Groningen en begon ik met hardlopen. Daarnaast bleef ik veel wielrennen. Ik stelde nieuwe doelen, zoals het lopen van (halve) marathons. Inmiddels heb ik zeven marathons gelopen en ben ik aan het trainen voor nummer acht!

Sport is voor mij veel meer dan het lopen van een snelle tijd of het winnen van een wedstrijd. Het geeft mij rust in mijn hoofd, zelfvertrouwen en controle. Het zorgt voor ontspanning en plezier, maar ook voor een gezond lichaam en gezonde geest.

Hoe is het idee gekomen om anderen ook te inspireren met jouw passie?

Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Toen ik bezig was met hardlopen deelde ik graag mijn progressie op Instagram. Daarnaast is schrijven ook een grote passie en uitlaatklep. Toen ik deze twee met elkaar ging combineren, kreeg ik steeds meer volgers en groeide mijn bereik. Omdat sport zo belangrijk voor mij is, deel ik dit graag met anderen. Ik gun het iedereen om zo te profiteren van de voordelen van sport. Dan heb ik het niet alleen over de fysieke aspecten, maar juist over dat mentale stuk. Dat deel ik graag met mijn volgers.

Wat is jouw mooiste sportmoment tot nu toe?

Er zijn meerdere mooie sportmomenten voor mij geweest. Inmiddels heb ik vijf van de zes Major Marathons gelopen: Berlijn, New York, Londen, Chicago en Boston. Deze waren alle vijf geweldig! Voornamelijk New York, Chicago en Boston herinner ik me op een hele bijzondere manier. Niet alleen door de prestatie zelf, maar ook door de mensen met wie ik dit heb kunnen delen.

Wat is je grootste leerervaring (binnen de sport) tot nu toe?

Mijn eerste marathon liep ik in 2016 in Rotterdam en dat was mijn grootste leerervaring tot nu toe. Ik had de lat namelijk veel te hoog gelegd, waardoor ik mezelf helemaal overhoop liep. Het was die dag ontzettend warm en ik raakte oververhit. Na de finish ging ik knock-out en mijn temperatuur was 42 graden. Ik heb heel veel geluk gehad, want het had heel anders af kunnen lopen.

Wat wil je jouw volgers meegeven?  

Ik denk dat je veel meer kunt dan je denkt. Ik begon ooit ook met een vijf kilometer loopje. Toen had ik nooit verwacht langer dan een halfuur te kunnen lopen. En binnen een paar jaar heb ik al zeven marathons gelopen. “Your only limit is your mind”.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Japke en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
  • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht