Nieuws

Influ-answer time met Ginella Zerbo!

Ginella Zerbo is een Nederlands tophockeyster. In 2015 debuteerde de hockeyster in de Nederlandse ploeg voor een oefeninterland tegen Duitsland. Daarnaast won Ginella de 23ste editie van de Champions Trophy met het Nederlandse team. Omdat wij erg benieuwd zijn hoe zij aan de top is gekomen en hoe zij haar topsport ervaart, hebben wij haar een aantal vragen gesteld!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw sportcarrière en hoe je aan de top bent gekomen?

Mijn sportcarrière begon toen ik zes jaar oud was in Den Haag bij hockeyclub Craeyenhout. Toen ik twaalf was ging ik naar Pinoké in Amsterdam en mocht ik al snel met de hogere teams meespelen. Ik was vijftien toen ik mijn debuut in de Hoofdklasse maakte en speelde toen zaterdag met de jeugd en zondag met dames 1.

Ik speelde met Nederlands U16 mijn eerste jeugd EK, een jaar later het EK met U18 en een jaar daarna de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing. Ik was toen zeventien en die zomer maakte ik de overstap van Pinoké naar SCHC. SCHC speelde play-offs en daar speelde internationals waar ik veel van kon leren. Een paar maanden later werd ik gevraagd of ik mee op trainingsstage wilde met het Nederlands elftal.

De zomer van 2015 speelde ik de Hockey World League en het EK in London. Op dat moment kwam ik aan de top door mijn talent, ik werkte wel hard, maar niet hard genoeg. In 2016 viel ik af voor de Olympische Spelen in Rio en raakte ik ook geblesseerd. Die periode heeft mij doen beseffen dat ik veel harder moest werken om mijn dromen werkelijkheid te maken. Ik kwam pas midden 2018 weer bij het Nederlands elftal, ik werkte harder en was meer gefocust op hockey.

Wat is tot nu toe het mooiste sportmoment uit jouw carrière? 

Mijn mooiste sportmoment is de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing, ook het EK in 2015 met het Nederlands elftal. We wonnen het allebei niet, maar het was een super mooie ervaring!

Wat is tot nu toe het grootste leerpunt uit jouw carrière?

Mijn grootste leerpunt is dat hard werken belangrijkste is. Je moet hard werken binnen én buiten het veld om je doel te bereiken. Soms moet je daarvoor ook egoïstisch zijn en nee kunnen zeggen, dat vond ik vroeger ook heel moeilijk.

Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken op het gebied van hockey?

Ik wil heel graag een keer deelnemen aan de Olympische Spelen en dan Goud winnen. Net zoals een Wereldkampioenschap. Ook Landskampioen worden met mijn club SCHC staat hoog op m’n verlanglijstje!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Ginella en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
  • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht