Nieuws

Influ-answer time met Dominique Bloodworth!

Influencers of Sports werkt sinds kort samen met het managementbureau FlowSports. FlowSports is een toonaangevend bureau in het vrouwenvoetbal en behartigt de belangen van profvoetbalsters, om op alle vlakken het maximale uit hun carrière te halen. Dominique Bloodworth is één van die profvoetbalsters en is ook bij ons platform aangesloten. Omdat wij benieuwd zijn hoe Dominique aan de top is gekomen, hebben wij haar een aantal vragen gesteld.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsportcarrière en hoe je aan de top bent gekomen?

Ik ben als klein meisje van ik geloof 5 of 6 jaar begonnen met voetballen. Snel genoeg wist ik dat het ook mogelijk was om als vrouw in een nationaal team te komen. Naast dat ik wist dat er een Nederlands vrouwenteam was, had mijn oom ook ontdekt dat er bij mij in de buurt een heel goed vrouwenteam was. Dit team uit Duisburg was toen één van de beste vrouwenteams in het vrouwenvoetbal. Hierdoor ontstond voor mij de droom om op zo hoog mogelijk niveau te gaan voetballen. Ik was als klein meisje heel gedreven en wilde alleen maar voetballen. Samen met mijn broer heb ik dan ook heel wat gevoetbald in de tuin. Ik speelde in de jeugdopleiding van RKsv Wittenhorst en wist me ook daar al snel te mengen tussen de jongens. Vanaf toen speelde ik ook meteen in de hoogste elftallen van deze vereniging. Dit hield op toen ik een keuze moest maken om nog een jaar door te voetballen bij de jongens of te kiezen voor een vrouwenteam. Toen heb ik besloten om naar SGS Essen te gaan, in Duitsland, wat dus al een soort van droom voor mij was die uitkwam. Na 2 jaar maakte ik de overstap naar Arsenal en heb – na mezelf 4 jaar flink te hebben ontwikkeld – een droom transfer mogen maken naar twee keer Champions League winnaars, Wolfsburg.

Wat is tot nu toe het grootste leerpunt uit jouw carrière?

Mijn grootste leerpunt is om te allen tijden te proberen jezelf uit je comfortzone te halen. Het is natuurlijk ontzettend lastig, maar het is zeker wel mogelijk. Op het moment dat je een overstap maakt naar een nieuwe club stap je best wel uit je comfortzone. Je komt in een nieuwe groep terecht en kent bijna niemand in het begin. Op de lange termijn werpt het alleen maar zijn vruchten af en word je als persoon en als speelster weer beter.

Wat is tot nu toe jouw mooiste sportmoment?

Persoonlijk heb ik niet één specifiek mooiste sportmoment, maar het WK in Frankrijk was een heel groot moment in mijn carrière. Ik stond voor de eerste keer basis tijdens een groot toernooi waar je jezelf aan de wereld mag laten zien.

Als je in de toekomst kijkt, wat hoop je nog te bereiken op het gebied van voetbal/jouw carrière?

Natuurlijk hoopt elke sporter om zoveel mogelijk prijzen te winnen en dus is dat ook één van mijn dromen. Wat nog bijzonder is, is dat wij ons gekwalificeerd hebben voor de Olympische Spelen. Dus hopelijk mag ik deze zomer spelen op een van de grootste toernooien die er bestaan. Natuurlijk hopen we hier een medaille te kunnen winnen. Want er bestaan geen grotere medailles dan diegene die je krijgt bij de Olympische Spelen.

Ben je na het lezen van dit interview benieuwd of Dominique iets voor jou merk of bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview