Nieuws

Influ-answer time met Björn Koreman!

Björn Koreman kreeg de drang om steeds beter te worden en traint inmiddels negen keer per week. Als hardloper hoeft hij alleen zijn schoenen aan te trekken en kan hij zo de natuur in. Zijn ultieme uitdaging is voor het Olympisch limiet van 2:11.30 te gaan op de marathon. Omdat wij erg benieuwd zijn hoe Björn begonnen is met hardlopen en tot de beste lopers van Nederland is gekomen, hebben wij hem een aantal vragen gesteld.

Kun je ons iets meer vertellen over jouw fanatisme voor hardlopen? 

In 2011 ben ik begonnen met een hardloopwedstrijd en had daarna al vrij snel de smaak te pakken. Vanaf 2014 ben ik het wat professioneler op gaan pakken en ik merkte dat de drang om steeds beter te worden erg groot was. Op dit moment train ik ongeveer negen keer per week en probeer ik mij te meten met de beste lopers in Nederland. Naast de prestaties die ik neer wil zetten, vind ik lopen vooral erg ontspannend en geeft het een vrij gevoel! Je kan het doen waar en wanneer je maar wilt.

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Mijn beste leermoment is om niet in limieten te denken. Zoals Eliud Kipchoge zo mooi kan beschrijven: “No human is limited”. Door jezelf geen bepaalde grens op te leggen, ben je altijd in staat om jezelf te verrassen! Hierdoor heb ik vorig jaar ook mijn mooiste sportmoment kunnen leveren door tweede Nederlander te worden in de Dam tot Damloop. Door bij drie kilometer weg te versnellen bij het groepje met Nederlanders, finishte ik uiteindelijk in een tijd van 48.33 op de tien Engelse mijlen (16.1 kilometer). Deze prestatie staat overigens ongeveer gelijk met mijn marathondebuut vorig jaar in Eindhoven, waarbij ik na vijfentwintig kilometer solo finishte in 2:17.26.

De meeste sportevenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, hoe heb jij je hierop aangepast?

Als hardlopers hebben wij nog redelijk veel geluk gehad dat we gewoon door hebben kunnen trainen. Wij hoeven alleen onze hardloopschoenen aan te trekken en we kunnen de natuur in! Uiteraard blijft het wel zonde om dit dan niet in wedstrijden te laten zien, maar er zijn gelukkig veel andere opties op dit moment. Zo organiseren verschillende organisaties virtual runs, waarbij je solo voor een tijd kan gaan om toch te kijken hoe je er voor staat. Dit is een prima alternatief, maar uiteraard kan ik niet wachten om straks weer aan de startlijn te staan van een evenement!

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken binnen het hardlopen?

Vooral hoop ik fit te blijven met zo min mogelijk of geen blessures. Zolang je fit kan blijven komen de prestaties vanzelf. Ik hoop dan een Internationaal toernooi te halen en volgend jaar wellicht te gaan voor de Olympische limiet op de marathon (2:11.30). Dit is een flinke stap, maar in ieder geval een hele mooie uitdaging!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Björn en benieuwd wat hij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 8 February 2023 Maak kennis met… Sophie! Read more
  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
Back to overview