Nieuws

Hockeymannen plaatsen zich voor Olympische Spelen

Onlangs heeft het Nederlands hockeyelftal een spannende wedstrijd tegen Pakistan gespeeld. Dit keer lieten ze zich niet verrassen door de tegenpartij. Nederland won dit tweede Olympische kwalificatieduel dan ook met 6-1. De eerste goal van Nederland is gescoord door Bjorn Kellerman. Verdere goals zijn gescoord door Mink van der Weerden, Mirco Pruyser, Terrance Pieters en Jip Janssen.

Wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen van het team rondom de kwalificatieduels en hoe de voorbereiding voor de Olympische Spelen eruit zien. Hiervoor hebben wij Mirco Pruyser, een speler uit het team, een aantal vragen gesteld.

Mirco is op zijn zesde begonnen met hockey in Hoofddorp. Op vijftienjarige leeftijd is hij ook gevraagd om bij hockeyclub AH&BC te spelen. In eerste instantie is hij in Heren 2 begonnen, maar later is hij in Heren 1 geplaatst. Vanuit dit team is het heel snel gegaan en is hij gevraagd voor Jong Oranje. Na Jong Oranje heeft hij langere tijd voor het Nederlands Zaalhockeyteam gespeeld. Door deze stap is hij sinds zijn vijfentwintigste echt bij het Nederlands hockeyelftal gekomen.

Op de vraag wat Mirco zijn mooiste moment uit zijn sportcarrière tot nu toe is, benoemd hij het gewonnen EK op zijn eigen hockeyclub in Amsterdam. “We stonden 0-2 achter tegen België en uiteindelijk draaide we die wedstrijd om naar 4-2. Hier scoorde ik twee keer en ben daardoor ook topscoorder van het toernooi geworden. Een mooi hoogtepunt.”

Om iets meer in te gaan op de kwalificaties richting de Olympische Spelen vroegen wij hem naar het verloop hiervan. Er was een kwalificatiesysteem waardoor het Nederlands hockeyelftal twee keer tegen Pakistan moest spelen. Beide wedstrijden zijn in één weekend gespeeld. De eerste wedstrijd op zaterdag is een gelijkspel geworden, namelijk 4-4. Hierdoor moesten ze de dag erna nog volle bak er tegenaan. Gelukkig hebben de mannen de tweede wedstrijd wél gewonnen. Hierdoor hebben ze hun Olympische ticket naar Tokyo binnengesleept. Echte voorbereidingen voor Tokyo zijn er nog niet, maar vanaf volgende week wordt er weer samen getraind en komt de Pro League er nog aan. “Het wordt nog een drukke, maar leuke periode voordat we naar Tokyo mogen.”

Wist je dat Mirco Pruyser ook actief is op ons platform Influencers of Sports? Ben je benieuwd wat Mirco of een van onze andere influencers voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons ons op of neem een kijkje op de website. Wij denken graag met je mee!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview