Nieuws

Een ‘chatfunctie’ is de toekomst van klantcommunicatie

Nederland telt op dit moment meer dan 9,1 miljoen WhatsApp-gebruikers, wereldwijd zijn dat er zelfs 1,5 miljard. Naast het aantal WhatsApp-gebruikers zien we ook een stijging in het aantal gebruikers op WeChat, Viber en Facebook Messenger. Hierdoor wordt duidelijk dat men grotendeels online met elkaar communiceert. De chatfunctie op een website is dé manier waardoor (potentiële) klanten in contact kunnen komen met bedrijven.

Goede gesprekken tussen beide partijen zijn de key voor een stijgende lijn in klanttevredenheid. Door de huidige technologie op het gebied van social messaging automation is het mogelijk om nog meer klanttevredenheid te genereren. De enquête van CCW Digital geeft weer dat bedrijven de voorkeur hebben om te chatten via e-mail, sms, social media en live chat. Wie als bedrijf niet aan social messaging doet, loopt veel mooie kansen mis:

  1. 79% van de klanten geeft aan loyaler te zijn aan merken die makkelijk te bereiken zijn.
  2. 70% van de consumenten geeft de voorkeur aan ‘message us’ boven ‘bel ons’.
  3. Klanten zeggen massaal dat ze bedrijven meer vertrouwen wanneer ze een chatfunctie kunnen sturen.
  4. Wereldwijd geeft 80% van de volwassenen aan dagelijks gebruik te maken van messaging apps.

Waarom biedt de ‘chat met ons’ functie voordelen?

Klanten worden graag begeleidt tijdens een aankoopproces of wanneer zij iets niet begrijpen. Zodra een website de mogelijkheid biedt aan de klant om te chatten, ontstaat er bij hen een bepaald vertrouwen. Een bedrijf is op deze manier makkelijk benaderbaar voor klanten. Zodra er door de klantcontact wordt gezocht met een bedrijf en dit fijn verloopt, ontstaat er tevredenheid van twee kanten. Een blije klant staat voorop en door middel van de chatfunctie kun je als bedrijf de service blijven verbeteren en vergroten.

De toekomst is allang begonnen

Klanten verwachten dat bedrijven 24/7 benaderbaar zijn via hun website en social mediakanalen. Klantenservice bestaat al veel langer, maar de mogelijkheid om via een website te chatten met (potentiële) klanten nog niet. Deze verandering is mogelijk gemaakt door nieuwe technologieën, zoals kunstmatige bots en intelligentie. Bedrijven kunnen hierdoor de ultieme gesprekspartners worden. Het gevolg van een chatfunctie op jouw website is dat er meer vragen beantwoord kunnen worden. Wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkoop.

Wij kunnen jou een handje helpen!

Vandaag de dag worden we steeds meer uitgedaagd om relaties op te bouwen met de klant. Zo kun je ook als (potentiële) klant op de website van Influencers of Sports een gesprek beginnen. Zie hier rechts onderaan de pagina de optie ‘chat met ons’. Op het moment dat wij offline zijn, wordt daar de optie aangeboden ons een berichtje te sturen en je telefoonnummer achter te laten. Ook kun je ervoor kiezen om ons een WhatsApp-berichtje te sturen via +31 6 11413626.

Wil je meer weten van Influencers of Sports, wil je influencers inzetten of ben je benieuwd wat wij nog meer voor jouw merk kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie! Wij denken altijd graag met de klant mee.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview