Nieuws

De voor- en nadelen van beide wintersportvormen!

Nu we volop in het wintersport seizoen zitten, kunnen we niet anders dan deze sportcategorie uitlichten. Wanneer men begon met skiën en snowboarden is moeilijk te zeggen, maar dat het door de jaren heen steeds populairder is geworden is wel een feit. Zo werden in 1920 de eerste skischolen opgericht en kwamen er veel toeristen op af. In de loop der jaren is wintersport steeds meer een vrijetijdsbesteding geworden voor toeristen en de bevolking. Door de jaren heen is zowel skiën als snowboarden een hele gevarieerde sport geworden en zijn beide sporten ook een onderdeel van de Olympische Spelen.

In deze blog komen we terug op de eeuwige discussie die fanatieke skiërs en snowboarders met elkaar voeren. Want als je nog nooit op wintersport bent geweest, waar kies je dan voor? Allereerst geven we de verschillende voordelen die skiën biedt:

Skiërs hoeven niet op elkaar te wachten

Je kent het wel, ben je in een paar minuten weer onderaan de piste en ontkom je niet aan die stoeltjeslift. Wanneer een groep skiërs uit de skilift komt, kunnen ze vrijwel meteen verder skiën. Snowboarders daarentegen hebben even de tijd nodig om hun bindingen weer vast te maken.

Minder kans om uit een skilift te vallen

Met name een sleeplift is de nachtmerrie van iedere snowboarder. Het is voor een snowboarder al een hele prestatie om te blijven staan in een sleeplift. Maar ook je bovenbenen beginnen sneller pijn te doen.

Vlakke bospaden zijn geen probleem

Dal afdalingen, skiroutes of verbindingspaden zijn geen favoriete pistes voor een snowboarder. Waar skiërs vrolijk voorbij komen, hebben snowboarders moeite om niet om te vallen.

Skiërs hebben geen last van een koude kont

De gemiddelde beginnende snowboarder brengt heel wat uren op een dag zittend door. Even pauze? Zitten. Een skilift verlaten? Even zitten. Wachten op je vrienden? Zitten.

Snowboarders, niet getreurd. Ook jullie hebben meerdere voordelen:

Het lopen

Als beginner wil je de eerste dag fanatiek met je skischoenen aan naar de lift lopen, maar kom je tot de verbazing dat dit niet zo lekker loopt. Geen heel lekker begin van je wintersport als je weet dat er nog veel ochtenden als deze volgen! Snowboarders daarentegen hebben schoenen die gemakkelijk aan te trekken zijn én comfortabel zitten.

Het aanleren is makkelijker

Het leren snowboarden is misschien wat pijnlijker, maar je leert het wel sneller. De techniek heb je gemiddeld sneller onder de knie. Bij skiën is het een stuk lastiger de techniek goed onder de knie te krijgen.

De aprés-ski

Hetgeen waar de gemiddelde wintersporter naar uitkijkt: de aprés-ski. Je hebt je de hele dag op de piste uitgesloofd en bent wel toe aan dat drankje in combinatie met een volle kroeg. De meeste wintersporters lopen vanaf de gondel meteen door. Met je schoenen aan dus! Door alle sneeuwresten die mee de kroeg in gaan is het er spekglad, niet ideaal met je skischoenen. De boarders onder ons hebben in dit verhaal toch een groot voordeel.

Conclusie

Mensen die voor het eerst gaan wintersporten weten soms niet of ze nou moeten skiën of snowboarden. Welke keuze je ook maakt, wintersport is veel te leuk om te missen! Of je nu op twee latten de berg afgaat of dat je met je voeten op een plank staat. Je gaat het fantastisch vinden!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview