Nieuws

De twaalf videotrends voor 2020

Wanneer een merk besluit een betaalde samenwerking aan te gaan met een influencer wordt er gekeken naar de invulling van de content. Tegenwoordig is Instagram een populair social mediakanaal waar influencers actief op zijn. Ook wordt videomarketing op Instagram steeds meer gewaardeerd door consumenten. Bedrijven en merken maken gebruik van video’s om nieuwe mensen te bereiken en de naamsbekendheid te vergroten. Binnen de marketing- en communicatieplannen van een organisatie zijn video’s tegenwoordig een essentieel onderdeel.

Video’s kunnen consumenten helpen bij het aankoopproces

Onlangs is er een interessant artikel op Frankwatching verschenen die aan de hand van twaalf cijfers weergeeft waarom we in 2020 niet meer zonder video content kunnen. Video content is momenteel een effectief middel om je product of dienst onder de aandacht van de gewenste doelgroep te brengen. Zo blijkt uit een onderzoek van Raw Shorts dat 64% van de consumenten eerder een product koopt naar aanleiding van het zien van een video hierover. Daarnaast geeft zelfs 90% van de consumenten die video’s kijken aan dat deze helpen bij het maken van een aankoopkeuze.

Het bereik van video’s via social media

82% van het internetverkeer zal in 2020 via video’s gaan. Door het delen van deze video’s via andere social mediakanalen krijgen de video’s een groter bereik. Dit komt omdat video’s vaker worden gedeeld dan foto’s. Als je als merkdoelstelling hebt om meer bekendheid te genereren bij producten of diensten, is het dus interessant om je te verdiepen in video-posts. Video’s in combinatie met de normale posts kunnen bij een betaalde samenwerking voor het gewenste resultaat zorgen.

Belangrijk om te weten is dat er ieder social mediakanaal een andere succesvolle video grootte heeft. Zo werken video’s niet langer dan 30 seconden op Instagram het beste. Daarentegen zijn video’s gevarieerd van vijf tot zeven minuten het succesvolst op YouTube. Er wordt geadviseerd dit per kanaal aan te passen en niet voor ieder kanaal dezelfde video te ontwikkelen.

Cijfers

Bij Influencers of Sports kun je de beste sportinfluencers voor jouw merk selecteren voor betaalde samenwerking. Sportinfluencers zijn ook in te zetten voor video content. Ben je benieuwd hoe populair en effectief videomarketing inmiddels is? De infographic van Raw Shorts zet de volgende 12 cijfers voor je onder elkaar:

 1. 82% van al het internetverkeer zal in 2020 via video gaan.
 2. 45% van de consumenten kijkt meer dan een uur per week naar video’s op Facebook en YouTube.
 3. 90% van video kijkers geeft aan dat video’s helpen bij het beslissingsproces.
 4. Videomarketing in e-mail vergoot het aantal wat er wordt doorgeklikt door consumenten met 63%.
 5. Video’s op social media worden 1200% meer gedeeld dan een afbeelding met een tekst.
 6. 64% van de consumenten koopt sneller een product na het bekijken van video hierover.
 7. De meerderheid van video’s die korter zijn 60 seconden hebben meer succes dan langere video’s.
 8. Slechts 9% van de bedrijven maakt nu gebruik van video’s. Hierdoor blijft er een groot deel van de markt waarop je producten en diensten onder de aandacht brengt onbenut. Terwijl video’s, naast de normale foto’s, ook bijdragen aan nieuwe leads, meer verkeer naar je website en er SEO-voordelen bij komen kijken.
 9. 85% van de Facebookgebruikers kijkt een video zonder geluid. Je boodschap dient dus over te komen zonder dat men daar geluid voor nodig heeft.
 10. Video’s op Instagram zijn het populairst voor merken om met hun klanten te communiceren.
 11. Video’s korter dan 30 seconde werken op Instagram het beste.
 12. Video’s tussen de 5 en 7 minuten doen het goed op YouTube.
Informatie Influencers of Sports

Maak jij als merk of bedrijf nog geen gebruik van video’s? Dan kan het nuttig zijn je hier in te verdiepen. Zo kun je via Influencers of Sports verschillende sportinfluencers inzetten voor een betaalde samenwerking. Zij kunnen jouw product of dienst onder de aandacht brengen via video content op hun social mediakanalen. Voor meer informatie kun je gratis en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

 • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
 • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview