Nieuws

De groei van video’s die na 24 uur verdwijnen

Ben jij al bekend met een van de snelst groeiende trends die hard op weg is om het belangrijkste format te worden op elk social mediakanaal? We hebben het over de korte video of story die na 24 uur weer verdwijnt. Afgelopen maand is er een interessant artikel via The Stories Report op de website van Businessinsider online gekomen en graag bespreken wij hier iets meer over.

Stories anno nu

Halverwege het jaar 2019 gaf de topman van Facebook al aan dat stories belangrijker zijn dan de nieuwsfeed. In totaal maken er dagelijks meer dan 1.5 miljard mensen gebruik van de story-functie op de Facebook-platformen. Onder de Facebook-platformen hoort naast Facebook zelf, ook Instagram en Whatsapp. Deze drie kanalen hebben dagelijks alleen al meer dan 500 miljoen gebruikers. Het Snapchat gebruik ligt aanzienlijk lager, rond de 190 miljoen. Maar andere platformen als YouTube, Google en LinkedIn hebben nu ook hun intreden genomen in de story-achtige functies.

Feiten uit het rapport

Belangrijk om te weten als je een specifieke doelgroep wil bereiken is dat millennials eerder stories zullen bekijken op Instagram (60%) dan op Snapchat of Facebook. Het advies luidt dan ook als je een betekenisvolle relatie met de klant wil opbouwen, dat je het beste kunt kiezen voor een overzichtelijke, verticale video. En er niet meer dan zeven per 24 uur te plaatsen.

Stories zijn voor veel merken nog een nieuw medium, hierin valt dus een grote inhaalslag te maken als je kijkt naar het bereik en belang van deze korte video’s. De snelst groeiende functie geeft merken namelijk de kans om de consument een uniek kijkje in de keuken te laten nemen, waardoor de consument sneller een connectie voelt met het merk, al helemaal bij de jongere doelgroep.

Wij helpen je graag om de juiste influencer te zoeken om jouw merk via social mediakanalen uit te lichten. Wil je meer informatie over Influencers of Sports? Neem dan gerust contact met ons op!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 6 April 2021 Tips en tricks voor TikTok Read more
  • Nieuws 26 March 2021 Influencers of Sports gebruikt de effectiviteit van sporters als communicatiemiddel Read more
Back to overview