Nieuws

Confluence marketing: de nieuwe strategische marketingtechniek

Ben jij al bekend met de term ‘confluence marketing’? Onze collega’s bij Join hebben hier onlangs een interessant artikel over geschreven. Merken en bedrijven realiseren zich steeds dat influencers wel degelijk de keuze van een consument kunnen beïnvloeden. Wij vertellen in deze blog hier graag meer over.

Kwaliteit boven kwantiteit

Om goed presterende content te krijgen, is hoge kwaliteit van belang. Investeer dan ook in goede programma’s en/of apps waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. Door afbeeldingen te bewerken kun je meer beleving creëren. Bijvoorbeeld door middel van kleur, scheve opnames recht maken maar vooral ook de kleine details zichtbaar te maken, want ook die doen ertoe.

Merk en influencer

Vertrouwen. Het belang van de juiste match vinden tussen merk en influencer is alles zeggend. Afbeeldingen kunnen nog zo goed bewerkt zijn, maar wanneer de match ontbreekt, is het gevoel dat je wil creëren met de afbeelding ook weg. Investeer dus in een influencer die bij jouw merk past en kies wederom kwaliteit boven kwantiteit. Beter één of twee goede posts waar aandachtig naar gekeken wordt, dan meerdere posts met weinig interesse.

Personalisatie = key

Uit ervaring blijkt dat gepersonaliseerde content leidt tot een gemiddelde conversiestijging van 20%. Met deze kennis wordt het inzetten van micro-influencers steeds populairder. Het aantal volgers is weliswaar kleiner dan bij een macro-influencer, maar hun content is specifieker, herkenbaarder en komt er vaak een hogere engagement rate bij kijken omdat er een band is met de volger.

Content is niet meer weg te denken uit de huidige markt. Investeer daarom in de juiste campagne met kwaliteit, de juiste match en gepersonaliseerde content.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview