Nieuws

Aan de slag met fitness influencers? Dat doe je zo!

Soms heb je dat ene duwtje in de rug nodig om te gaan sporten. Steeds meer mensen zijn op zoek naar variatie om zichzelf gemotiveerd te houden als het gaat om een gezonde levensstijl. Hierdoor laten veel mensen zich graag inspireren door fitness influencers. Wanneer we andere mensen zien hardlopen, bootcampen of fitnessen raken we sneller gemotiveerd om ook te bewegen. Dat is precies wat fitness influencers tegenwoordig hot maakt. Zij posten hun dagelijkse sportroutine en dat gaat vaak gepaard met het delen van gezonde recepten. Door het actief zijn op social media krijgen zij een trouwe band met volgers en delen zij fitnesstrends met elkaar via hun social mediakanalen. Het inzetten van fitness influencers om je product of dienst onder de aandacht te brengen is dus zo gek nog niet.

Door de populariteit op het gebied van fitness duiken we deze week wat dieper in onze categorie fitness influencers. Deze categorie blijft groeien binnen ons platform. Zowel de fitgirls en -boys  met 100.000 volgers als de fitgirls en -boys met 5.000 kunnen zich bij ons platform Influencers of Sports aansluiten.

Nog meer voordelen

Zowel de fitgirls en -boys met 100.000 volgers als de fitgirls en -boys met 5.000 volgers kunnen relevant zijn om in te zetten voor een betaalde samenwerking. Binnen ons platform zijn Lienke de Jong, Japke Janneke Sybesma en Jordi Sloots grotere fitness-influencers. Melina Jansen, Lars Tegelaars en Yasmina Cherabi zijn binnen ons platform de influencers met een minder groot bereik. Het verschil in bereik van de influencer maakt het voor ieder bedrijf mogelijk om samen te werken. Ieder soort type influencer heeft zo zijn/haar eigen vergoedingen.

We hebben het in deze blog onder andere over micro-influencers. Hieronder vind je een handig overzicht met de verschillende type influencers:

  • Nano-influencer: max 5.000 volgers
  • Micro-influencer: 5.000 – 50.000 volgers
  • Macro-influencer: 50.000 – 100.000 volgers
  • Mega-influencer: 100.000+ volgers

We zijn vaak geneigd vooral de influencers met een groot bereik in te zetten. Echter hebben micro-influencers ook meerdere voordelen. Zo kun je met deze groep influencers erg gericht een doelgroep bereiken. De volgers van een micro-influencer delen vaak dezelfde interesse als de influencer zelf. Daarnaast zijn micro-influencers minder duur om in te zetten voor een betaalde samenwerking. Zo kan een bedrijf met budget voor marketing toch gebruik maken van influencer marketing.

Ben je als bedrijf geïnteresseerd om aan de slag te gaan met fitness-influencers, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij staan klaar om je te helpen! Op ons platform hebben we een breed aanbod in fitness-influencers. Ieder bedrijf kan op deze manier de juiste match vinden. Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via Influencers of Sports. Of je kunt ons telefonisch bereiken via 020 496 91 70.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview