Nieuws

Vijf tips voor optimaal bereik op Facebook

De afgelopen jaren waren onrustig voor Facebook en haar gebruikers. Het algoritme werd keer op keer aangepast, net als de regels voor reclame, advertenties en merk content. Toch heeft Facebook nog steeds tien miljoen gebruikers in Nederland en staat het hiermee op de tweede plaats in de top 10 van meest gebruikte social media in Nederland.

Op basis van recente onderzoeken hebben we hieronder vijf tips die er voor zorgen dat jouw Facebook posts het grootste bereik halen!

1. Persoonlijk maken

Persoonlijkheid scoort goed op Facebook. Laat je volgers zien wie je bent en wat je doet. Fans vinden het leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen.

2. Maak langere posts en ga voor inhoud

Facebook wilt dat de gebruikers zo lang mogelijk actief zijn op Facebook. Lange posts met meer dan 500 tekens genereren meer interactie. Nog een voordeel: hoe langer je een verhaal vertelt, hoe meer inhoudelijk je hier op in kunt gaan.

3. Video’s

Posts met een video krijgen meer dan drie keer zoveel reacties dan andere berichten. Dit zorgt ervoor voor een positieve score in het algoritme van Facebook, waardoor je bericht automatisch op meer tijdlijnen zichtbaar is.

4. Mention mensen en pagina’s

De mensen die jij tagged (mentioned) krijgen hier een notificatie van. Soms komt deze @-mention ook op de pagina van de persoon of pagina die jij mentioned, dus dat betekent meer bereik.

5. Tijdstip

Doordeweeks is er de meeste activiteit op Facebook, met name op woensdag en donderdag. Het piekuur is rond de lunchtijd, om 12:00. De meeste mensen zijn dan actief en je bericht zal dan door meer mensen worden gezien. Mocht je niet rond dit tijdstip posten bestaat er een kans dat jouw bericht onderaan verdwijnt in de massa.

Volg jij ons al op Facebook?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om een influencer campagne te starten via Facebook.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview