Brand activation

Canal Digitaal

Oud iconen centraal in campagnes Canal Digitaal

Om awareness te genereren voor de tv app hebben we voor Canal Digitaal verschillende oud iconen ingezet rondom belangrijke wedstrijden in de Eredivisie in het seizoen 2021-2022 en 2022-2023. Want met Canal Digitaal heb je naast tv en films, alle ESPN zenders in je tv-pakket en kan je alle Eredivisie wedstrijden kijken waar en wanneer je dat wilt! Oud iconen die in de campagnes naar voren kwamen waren Sjaak Swart (Ajax), Björn van der Doelen (PSV), Willem van Hanegem (Feyenoord) en John de Wolf (Feyenoord).

Rol van Influencers of Sports

Via Influencers of Sports, House of Sports en TEN Content Agency is de samenwerking tussen Canal Digitaal en de oud iconen tot stand gekomen.

Sjaak Swart

Sjaak Swart vs. Björn van der Doelen

Het doel van de eerste video rondom de topper Ajax-PSV op 17 oktober 2021 was om op een humoristische wijze de strijd tussen beide clubs weer te geven. Zo is te zien in de video dat Björn, Sjaak heeft veranderd in Prins Carnaval en midden op het Leidseplein laat zien aan alle Amsterdammers (Ajax fans). Maar Sjaak laat het daar niet bij zitten, in de video is te zien hoe Sjaak op de dag van de wedstrijd drie Amsterdammertjes op de oprit van Björn laat plaatsen waardoor hij niet weg kan rijden en dus de wedstrijd niet kan aanschouwen. Daarom hebben Sjaak en Björn samen de wedstrijd gekeken, thuis op ESPN, met Canal Digitaal.

Bekijk video!
Sjaak Swart Canal Digitaal

Mr. Ajax vs. De Kromme

Rondom de Klassieker, Ajax tegen Feyenoord, in hetzelfde seizoen hebben we voor Canal Digitaal een nieuwe campagne vormgegeven. Oud iconen Sjaak Swart (Mr. Ajax) en Willem van Hanegem (De Kromme) halen wederom een grap met elkaar uit in aanloop naar de klassieker! Wat gezonde rivaliteit kan geen kwaad 😉.

Bekijk video!
De Topper still

Sjaak Swart vs. Björn van der Doelen

Na de succesvolle samenwerking afgelopen seizoen, hebben we ook in het seizoen 2022-2023 twee nieuwe video's mogen produceren rondom de Topper én de Klassieker voor Canal Digitaal. Net als afgelopen jaar wordt de revanche tussen beide clubs op humoristische wijze weergegeven. De week in aanloop naar deze topwedstrijd halen de mannen, met hulp van John de wolf, elkaar in de maling. Maar laat Björn het hierbij zitten?

Bekijk video!

John de Wolf vs. Sjaak Swart

Na de video rondom De Topper met Sjaak Swart en Björn van der Doelen die we afgelopen oktober hebben gelanceerd, kon een revanche natuurlijk niet uitblijven. 😉

Björn van der Doelen vraagt niemand minder dan John de Wolf om hulp om Sjakie te grazen te nemen in de aanloop naar De Klassieker a.s. zondag. De assistent-trainer van Feyenoord blijkt een held te zijn met filters en zet zo Sjaak op een ludieke wijze in de spotlights.

Bekijk video!

Aron Winter, Ron Vlaar & Boudewijn Zenden

Na Eredivisieseizoen 2022-2023 werken wij ook dit voetbalseizoen weer samen met Canal Digitaal!

Net zoals vorig jaar hebben oud-voetballers weer de hoofdrol. Aron Winter, Ron Vlaar en Boudewijn Zenden kijken samen naar de Klassieker! Want samen kijken is toch veel leuker dan alleen?

Bekijk video!