Nieuws

Twitter Tips & Tricks

Vorige week hebben wij je de ins en outs gegeven over hoe je ervoor kan zorgen dat jouw Instagram story er echt uitspringt. Deze week vertellen we je alle tips en tricks over Twitter. Twitter is het platform dat de afgelopen jaren flink is veranderd en ontwikkeld. Vele vragen zich af of het wel mogelijk is om een strategie te handhaven als het om Twitter gaat. Dit is zeker mogelijk! Wij geven je alvast vijf handige tips

  1. Personaliseer je profiel en bio

Zorg ervoor dat je bio actueel is. Het is belangrijk om relevante trefwoorden in je bio te plaatsen waar je op gevonden wilt worden. Laat je bio aansluiten bij wat jouw doelgroep wil lezen. Mensen zien je bio als eerst, dus het is handig om ervoor te zorgen dat je gelijk de juiste informatie overbrengt.

  1. Content

Je hoeft niet zelf alle content te bedenken. Als je een interessant artikel ziet, kun je dit ook delen mits het aansluit bij de interesses van je doelgroep. Ook retweeten zorgt dat je waarde geeft aan je volgers. Doe niet alleen aan zelfpromotie, maar wees authentiek, oprecht en echt. Jouw eigen bedrijf of een ander bedrijf promoten is prima, maar het is verstandig om dit niet te veel te doen.

  1. Interesse in volgers

Interactie aangaan is misschien nog wel belangrijker dan het plaatsen van berichten. Reageer op mentions, retweets en dm’s. Gebruik in je tweets een duidelijke call-to-action door je volgers aan te sturen om te reageren. Hierdoor verspreid de tweet zich sneller. Volg interessante mensen terug zodat je hun berichten kunt retweeten. Zorg voor een mix van kennisleveranciers en kennisconsumenten in de mensen die je volgt. Volg mensen die je interessant vindt of die bij jouw doelgroep behoren, zorg voor een mix van kennisleveranciers en kennisconsumenten. Hierdoor breng je jezelf bij hen onder de aandacht zodat zij jouw tweets ook kunnen retweeten.

  1. Bit.ly shortener

Een tweet heeft een maximaal aantal tekens en een link neemt een groot gedeelte in beslag. Gebruik bitly om je URL’s te verkorten, en ruimte over te laten in je tweet.

  1. Tweet in de avond

De meeste mensen checken hun Twitter timeline vroeg in de ochtend of juist weer na de werkdag in de avond. Daarom is de beste tijd om te posten in de avond zodat iedereen met een kop koffie en jouw tweets de ochtend kan beginnen. De beste tijd om te posten is om 20:00. Je volgers zijn alleen niet allemaal op dezelfde tijd actief, dus meerdere tweets over de dag verspreiden zorgt ervoor dat zo veel mogelijk mensen je tweet zien. Ook een leuk feitje is dat woensdag de beste dag is om te posten.

Influencers of Sports op Twitter volg je hier!

 

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 11 November 2019 Verdubbel je likes met hashtags! Read more
  • Nieuws 4 November 2019 De twaalf videotrends voor 2020 Read more
naar nieuwsoverzicht