Nieuws

Tips en tricks voor YouTube

Afgelopen weken hebben wij je meer verteld over wat de tips en tricks zijn voor het hanteren van een optimale strategie voor Instagram, Facebook en Twitter. Dit keer delen wij alle tips en tricks voor het gebruik van YouTube en hoe je het best op YouTube gevonden kan worden. YouTube is namelijk al ruim tien jaar één van de populairste social mediaplatforms. Met meer dan één miljard gebruikers is de video-site de grootste zoekmachine na Google. Eén van de misvattingen over YouTube is dat iedereen denkt dat het succes van YouTube alleen draait om views, het is veel meer dan dat. Op Marketingfacts is een interessant artikel verschenen waarin 10 tips worden besproken om beter gevonden te worden op YouTube, deze lichten wij graag even toe.

 1. Gebruik beschrijvende titels en tags

De titel en tags (trefwoorden) zijn de grootste factoren die bij plaatsing beïnvloed kan worden om goed gevonden te worden door zoekmachines. Het is dus belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze woorden.

 1. Maak links met video reacties

Een van de beste manieren om door Google geïndexeerd te worden is andere webpagina’s naar je video te laten verwijzen. Door op YouTube te zoeken naar video’s die gerelateerd zijn aan die van jou, kun je als bedrijf je video in de reacties plaatsen. Hiermee komt er automatisch een link naar jouw video te staan.

 1. Afspeellijsten

Om interne linkbuilding te stimuleren is het belangrijk een afspeellijst te maken met je video’s en andere gerelateerde én populaire video’s. Afspeellijsten krijgen namelijk vaak een hogere positie binnen de zoekmachines.

 1. Aanmoedigen van ratings

Ratings worden gebruik om onderscheid te maken van video’s die betrekking hebben op hetzelfde onderwerp. Het is dus belangrijk om kijkers te stimuleren de video te beoordelen, maar niet direct te vragen om vijf sterren, dit werkt meestal averechts.

 1. Aanmoedigen van reacties

Reacties onder een video helpt om de video beter te indexeren en goed gevonden te worden. Het is hierbij belangrijk om uw kijkers aan te moedigen om een reactie te plaatsen onder de video.

 1. Maak externe links

Het is belangrijk om ook net zoals in een blog te linken naar een website, te linken naar een video. Dit is nog een manier om beter gevonden te worden.

 1. 16:9 breedbeeld

16:9 breedbeeldresolutie is hoe mensen het liefst hun video’s kijken. Daarom is te verwachten dat Google juist dit formaat belangrijker gaat vinden.

 1. Link naar de beschrijving van de video

YouTube toont de eerste 27 tekens van de videobeschrijving, verder worden deze afgekapt met een ‘…’. Daarom wordt aanbevolen om een klikbare link te maken die zich beperkt tot 27 tekens.

 1. Gebruik ondertiteling

Je hebt bij YouTube de mogelijkheid om je video’s automatisch te ondertitelen. Dit zorgt er voor dat meer mensen je video’s af gaan kijken. De meeste mensen kijken video’s zonder geluid omdat ze op kantoor zijn, in een openbare ruimte of in het openbaar vervoer zitten. Zij zullen de video skippen als er geen ondertiteling onder zit.

 

 1. Gebruik social media om verkeer naar je video te krijgen in de eerste 24 uur

Je kan er niet van uitgaan dat YouTube de video voor jou gaat promoten. Het is daarom belangrijk dat je met je andere kanalen laat weten dat je een nieuwe video hebt geplaatst. De belangrijkste reden hiervoor is dat het algoritme ervan houdt als je op YouTube komt vanaf een andere site.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

 • Nieuws 9 December 2019 Een ‘chatfunctie’ is de toekomst van klantcommunicatie Read more
 • Nieuws 2 December 2019 Aan de slag met fitness influencers? Dat doe je zo! Read more
naar nieuwsoverzicht